Καπραβέλος: Είμαστε μπροστά σε νέο κύμα κορωνοϊού - «Έχουμε χαλάρωση υπερβολική που την πληρώνουμε»
Ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, προειδοποιεί για νέο χειμωνιάτικο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Νίκος Καπραβέλος, ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου, μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και στο 7ο κύμα που έρχεται τον χειμώνα.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ είναι καλύτερα, άφησε όμως πίσω του 2.000 νεκρούς τον Ιούλιο και Αύγουστο»

Ο Νίκος Καπραβέλος παρομοίωσε την πανδημία του κορωνοϊού με πόλεμο, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Αρχικά, δήλωσε:

«Η ανθρωπότητα στο πέρασμα των αιώνων έχει τρεις θανάσιμους εχθρούς: τον λιμό, την πείνα και τον πόλεμο. Και οι τρεις είναι πολύ κοντά μας. Κλείνει το καλοκαίρι με ένα 6ο κύμα, τα δεδομένα από τον ΕΟΔΥ είναι καλύτερα, άφησε όμως πίσω του 2.000 νεκρούς τον Ιούλιο και Αύγουστο, δεν είναι λίγοι.

Είναι ένας πόλεμος. Το κέντρο βάρους των συνεπειών της πανδημίας έχει μετατοπιστεί στους ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα» 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καπραβέλο μιλώντας στο OPEN:

«Είμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα, χειμωνιάτικο»

Μάλιστα, επισήμανε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψουμε τα υγειονομικά μέτρα και πρέπει να ενισχυθεί η εμβολιαστική καμπάνια. Όπως υποστήριξε:

«Το 7ο κύμα έρχεται τον χειμώνα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να είναι ελεγχόμενο: η πρώτη να μην εγκαταλείψουμε τα υγειονομικά μέτρα. Η δεύτερη είναι ότι είμαστε απροστάτευτοι, δεν υπάρχει η εμβολιαστική καμπάνια. Έχουμε χαλάρωση υπερβολική που την πληρώνουμε. Η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για να αποτρέψουμε τις συνέπειες. Να δούμε ένα χειμώνα καλύτερο από τον προηγούμενο»

Όπως είπε κάποια μέτρα πρέπει να παραμείνουν και να συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Ο κ. Καπραβέλος μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων και δήλωσε:

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ένα self test, με ένα rapid, να παραμείνουν οι μάσκες στους κλειστούς χώρους, στα μέσα μεταφοράς»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;