Κεραμέως: Ηπιότερα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων - Θα γίνουν προσαρμογές αν χρειαστεί
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμεώς, βρέθηκε καλεσμένη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και μίλησε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του κορωνοϊού που θα τεθούν σε ισχύ για την επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για ηπιότερα μέτρα που θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας:

«Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα»

Επίσης, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.

Η υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι τα σχολεία ανοίγουν με τις καλύτερες συνθήκες με 8.600 νέους, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και συνολικά 25.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε 2 χρόνια, όταν από το 2008 έως το 2020 δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός. Μάλιστα, σημείωσε πως ότι όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα τους. Όπως είπε:

«Οι δήμοι ετοιμάζουν τις υποδομές, τα σχολεία ανοίγουν με πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων το ολοήμερο σχολείο»

Σήμερα συνεδριάσει η Επιτροπή για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Όπως όλα δείχνουν οι μαθητές δε θα επιστρέψουν με μάσκες και υποχρεωτικά τεστ στα σχολεία. Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα στις 16:00 για να οριστικοποιήσει τα πρωτόκολλα με τα οποία θα επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα θρανία.

Οι περισσότεροι ειδικοί που συμμετέχουν στην επιτροπή συμφωνούν με την τοποθέτηση της κυβέρνησης τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, θα πρέπει να καθορίσουν το τι θα ισχύει εάν κάποιος μαθητής ή εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ενώ μένει να εξακριβωθεί εάν και την πρώτη μέρα θα γίνουν self test.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Από την άλλη, πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για ένα νέο πανδημικό κύμα το φθινόπωρο και υπάρχουν μέλη της επιτροπής που είναι υπέρ του να τεθούν σε ισχύ ορισμένα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού.

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς αναμένεται να χτυπήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;