Apple: Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για την επιστροφή στο γραφείο και συλλέγουν υπογραφές
Οι εργαζόμενοι της Apple αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να προσέρχονται στη δουλειά τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι της Apple αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να προσέρχονται στη δουλειά τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, περιορίζοντας έτσι την τηλεργασία στην εταιρεία.

Μία ομάδα εργαζομένων με το όνομα Apple Together καλεί τους εργαζόμενους σε συλλογή υπογραφών, προκειμένου να διατηρηθεί το καθεστώς εργασία από το σπίτι.

«Πιστεύουμε ότι η Apple θα πρέπει να ενθαρρύνει, όχι να απαγορεύει, την ευέλικτη εργασία για να οικοδομήσουμε μια διαφοροποιημένη και επιτυχημένη εταιρεία όπου μπορούμε να νιώθουμε άνετα να σκεφτούμε διαφορετικά μαζί», τονίζεται σε αναφορά που διακινείται στην Apple και έφτασε στα χέρια των Financial Times. Στην αναφορά υποστηρίζεται ακόμη ότι η εντολή απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το προσωπικό ήταν «πιο χαρούμενο και πιο παραγωγικό» όταν η γραμμή της εταιρείας δεν ακολουθούσε τις παραδοσιακές νόρμες.

«Είστε υπάλληλος της Apple με έδρα το γραφείο; Είστε λιγότερο από ενθουσιασμένοι με την εντολή RTO (επιστροφή στο γραφείο); Υπογράψτε την αναφορά, ας σταθούμε μαζί», ανέφερε η ομάδα σε tweet της, καλώντας τους συναδέλφους να πάρουν θέση για το ζήτημα επιστροφής ή μη στο γραφείο.

Την ώρα που η Apple επιθυμεί οι εργαζόμενοί της να επιστρέψουν στο γραφείο, άλλες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Twitter και το Facebook εισήγαγαν πολιτικές στην αρχή της πανδημίας που επέτρεπαν στο προσωπικό να εργάζεται μόνιμα από το σπίτι. Μάλιστα, η πολιτική περί επιστροφής στο γραφείο, οδήγησε σε παραίτηση υψηλόβαθμο στέλεχος της Αpple, που πλέον εργάζεται για την Google. Ο λόγος της παραίτησής του ήταν ότι αναζητούσε ευέλικτη πολιτική εργασίας, «πιστεύω ακράδαντα ότι περισσότερη ευελιξία θα ήταν η καλύτερη πολιτική για την ομάδα μου», φέρεται να είπε ο Goodfellow στους υπαλλήλους.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;