Πλεύρης: «Αισιόδοξοι ότι δε θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού»
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και εμφανίσθηκε αισιόδοξος πως δε θα χρειαστούν νέα μέτρα το φθινόπωρο.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του φάνηκε αισιόδοξος ότι το φθινόπωρο δε θα υπάρξει ανάγκη επιβολής νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν σε ισχύ μερικά ήπια μέτρα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, εμβολιασμένο πληθυσμό, μεταλλάξεις και τα αντιικά φάρμακα. Το πλήρες αυτό μίγμα μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα ξαναδούμε μέτρα υποχρεωτικότητας και περιορισμού»

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε:

«Είμαστε προετοιμασμένοι να πάρουμε μέτρα αν υπάρξει διαφορετική δυναμική. Περιμένουμε νέα κύματα το φθινόπωρο. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε μέτρα ή αυτά τα μέτρα θα είναι ήπιας μορφής. Να παραμείνουμε σε ισχυρές συστάσεις για χρήση της μάσκας και ειδικά να απευθυνόμαστε στον ευάλωτο πληθυσμό γιατί αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο»

Ο κ. Πλεύρης παρότρυνε τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ τόνισε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν ακόμα από τη βαριά νόσηση.

Σε ό,τι αφορά τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, δήλωσε πως η Moderna και η Pfizer διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών για την Όμικρον και ακόμη πιο επικαιροποιημένα εμβόλια για τις υπομεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως αυτά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα εντός του έτους.

Ο υπουργός μίλησε και για την πιθανότητα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού με τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις του ECDC, του EMA και της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;