Ψαλτοπούλου: «Τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τα εισιτήρια - Τα νοσοκομεία αποσυμπιέζονται»
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ μίλησε σήμερα Τετάρτη (17/8) στο Mega για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ κ. Ψαλτοπούλου μίλησε σήμερα Τετάρτη (17/8) στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων ασφαλείας το χειμώνα.

«Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή», δήλωσε η καθηγήτρια ερωτηθείσα για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, μιλώντας για το υποστέλεχος της Όμικρον η καθηγήτρια είπε ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.

«Τα εξιτήρια στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εισιτήρια. Επομένως αρχίζουν και αποσυμπιέζονται τα νοσοκομεία. Οι θάνατοι είναι λιγότεροι και παραμένουν στην 3η και 4η ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες», είπε χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.

Ακόμη, η καθηγήτρια ρωτήθηκε για την 4η δόση με την ίδια να επισημαίνει πως η σύσταση των ειδικών έως τώρα είναι να την κάνουν οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο,η 4η δόση ως προς τη βαριά νόσηση και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους», πρόσθεσε η κ. Ψαλτοπούλου.

Πηγή εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;