Αλλάζει ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο – Προσεχώς βροχές και καταιγίδες
Καιρική αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες των επόμενων ημερών

Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας από σήμερα, Πέμπτη 11/08 μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες να αναμένονται σε αρκετές περιοχές.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από την Πέμπτη έως και τη Δευτέρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρα μας.

Ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού φαινόμενα συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου.

Η καιρική αστάθεια ξεκινά από σήμερα: αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Ανατολική Θεσσαλία. Στις περιοχές αυτές, οι βροχοπτώσεις θα γίνουν πιο έντονες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν, μάλιστα, τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανόν του Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;