Ισπανία: Σάλος με νέα διαφημιστική καμπάνια της κυβέρνησης
Η ισπανική κυβέρνηση δημοσίευσε μία νέα διαφημιστική καμπάνια που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων.

Μία νέα διαφημιστική καμπάνια στην Ισπανία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, μία αφίσα που απεικόνιζε πέντε διαφορετικούς γυναικείους σωματότυπους με τον τίτλο «Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας» θέλοντας να δώσει ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την αποδοχή του εαυτού μας χωρίς αναστολές, ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

Το πρόβλημα με την αφίσα είναι ότι δημιουργήθηκε χωρίς τη συγκατάθεση των προσώπων και των σωμάτων που απεικονίζονται στην αφίσα. Η Σάϊαν Γκρίν Λορντ είναι μία από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν την υπουργό Iσότητας της Ισπανίας, Ιρέν Μορένο, ότι έκλεψε τις φωτογραφίες τους από τα social media, ενώ έκανε και αναξιοπρεπείς παρεμβάσεις μεταξύ άλλων.

«Το ένα θέμα είναι η φωτογραφία χωρίς τη συγκατάθεση μου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι απεικονίζει το σώμα μου χωρίς το προσθετικό μου πόδι! Θέε μου, τρέμω! Ω! Θέε μου!», είπε η Ιρέν Μορένο.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη είναι η Nyome Nicholas-Williams από το Λονδίνο η οποία διαμαρτυρήθηκε ότι η φωτογραφία της στην αφίσα είναι ίδια με εκείνη που έχει ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Μάλιστα και η τρίτη απεικονιζόμενη η Βρετανή ακτιβίστρια για τον καρκίνο του μαστού Τζούλιετ Φιτζπάτρικ.

Επίσης, η γυναίκα που κατηγόρησε την Ιρέν Μοντέρο και το υπουργείο της επειδή την χρησιμοποίησε στην αφίσα, το έκανε επειδή έβαλε ένα στήθος στο σώμα της το οποίο δεν είναι δικό της, αφού είναι ακτιβίστρια και έχει υποστεί διπλή μαστεκτομή εξαιτίας καρκίνου του μαστού.

Η δημιουργός της καμπάνιας Άρτε Μαπάτσε ζήτησε συγγνώμη, καθώς δεν ζήτησε άδεια από τις γυναίκες και προθυμοποιήθηκε να μοιραστεί μαζί τους τα χρήματα που έλαβε.

Παρ’ όλα αυτά η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τις αντιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;