Καίγεται η Ευρώπη: Χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους
Πολλές φωτιές πλήττουν την Ευρώπη.

Βρετανοί πυροσβέστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα για να κατασβήσουν πυρκαγιές και μηχανικοί πάλευαν ενάντια στον χρόνο σήμερα για να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σιδηροδρομικές ράγες, μία ημέρα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο βίωσε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ποτέ στη χώρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου είχε χθες την πλέον πολυάσχολη ημέρα της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές που κατέστρεψαν δεκάδες ακίνητα στην πρωτεύουσα καθώς και εστίες φωτιάς σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης στο πλάι σιδηροδρομικών τροχιών και δρόμων.

«Δεν έχουμε τίποτα, χάθηκαν τα πάντα», δήλωσε ο Τίμιθι Στοκ, κάτοικος που έχασε το σπίτι του από τη φωτιά στο χωριό Γουένινγκτον, ανατολικά του Λονδίνου.

Τα δρομολόγια των τρένων από το Λονδίνο προς την ανατολική ακτή της Αγγλίας ακυρώθηκαν τουλάχιστον έως το μέσο της σημερινής ημέρας ύστερα από φωτιά κοντά στο Πιτέρμπορο στην κεντρική Αγγλία που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί εξοπλισμός και υποδομές.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι χθες στο Κόνινγκσμπι της κεντρικής Αγγλίας καταγράφηκε νέα θερμοκρασία ρεκόρ 40,3 βαθμών Κελσίου, με 34 περιοχές σε όλη τη χώρα να ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ των 38,7 βαθμών που σημειώθηκε το 2019. Για σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μια πιο δροσερή ημέρα.

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε όλη την Ευρώπη αυτό τον μήνα, πλήττοντας την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Πορτογαλία ενώ τροφοδοτούνται από το ολοένα πιο θερμό και ξηρό κλίμα που οι επιστήμονες συνδέουν με την κλιματική αλλαγή.

Στη Γαλλία, όπου οι πυροσβέστες στην περιοχή Ζιρόντ στη νοτιοδυτική χώρα προσπαθούν από τις 12 Ιουλίου να θέσουν υπό έλεγχο τεράστιες δασικές πυρκαγιές, ο υπουργός Γεωργίας Μαρκ Φενό δήλωσε ότι χρειάζεται να επενδυθούν περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπιστούν τέτοιες απειλές.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;