Πλεύρης - Κορωνοϊός: Αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων το φθινόπωρο - Τι είπε για τα μέτρα
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, το τι περιμένουμε από το φθινόπωρο και αναφέρθηκε στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Δευτέρας, 1η Αυγούστου, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και στο τι περιμένουν οι ειδικοί από το φθινόπωρο.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ορισμένοι από τους σκληρούς δείκτες κινούνται πολύ καλύτερα από ότι περιμέναν, όπως για παράδειγμα σε ότι αφορά τις διασωληνώσεις, που αυτή τη στιγμή είναι περίπου 140. Οι ειδικοί είχαν προβλέψει αυτές να έφθαναν ακόμη και τις 400 στο τέλος Ιουλίου.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδας. Όπως είπε:

«Τα κρούσματα ακολουθούν πτωτική πορεία εδώ και 2 εβδομάδες, ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός νοσηλειών με τη διαφορά όμως ότι μιλάμε κυρίως για μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες οι οποίοι πάσχουν και από κάποια άλλα νοσήματα και έχουν και κορωνοϊό»

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το φθινόπωρο αναμένεται να παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων καθώς η κινητικότητα από τους ανοιχτούς χώρους θα μεταφερθεί σε κλειστούς. Πάνω σε αυτό, ερωτήθηκε για το αν θα υπάρξουν μέτρα το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης είπε:

«Βούληση της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, αλλά αυτό θα κριθεί και από την πορεία της πανδημίας. Το ίδιο ισχύει ως πρόθεση και για τα εμβόλια, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι έχουν αποδειχτεί καθοριστικά για την αναχαίτιση της πανδημίας και η αναγκαιότητα τους κυρίως στις ευπαθείς ομάδες είναι δεδομένη»

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και είπε ότι θα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όπως έχει ειπωθεί. Μέχρι τότε η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να επανεξετάσει το μέτρο.

Από σήμερα, ξεκίνησε και η διαδικασία εγγραφής στον προσωπικό γιατρό. Για το μέτρο αυτό ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Η σχετική πλατφόρμα θα έχει ανοίξει ως το απόγευμα για όλες τις Περιφέρειες εκτός από την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου. Οι γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται έως τις 5 Αυγούστου εκτός των Περιφερειών που θα ανοίξει η πλατφόρμα αργότερα και μπορούν να εγγραφούν έως τος 31 Αυγούστου. Έτσι σε Αττική και νησιά Αιγαίου όπου ακόμη δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών, οι εγγραφές πολιτών για ξεκινήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή έχουν εγγραφεί στο σύστημα περίπου 3.000 γιατροί, αλλά θέλουμε ακόμη 1.500 – 2.000 για να είμαστε πλήρεις»

Επίσης, υπενθύμισε πως οι εγγραφές των πολιτών θα γίνονται για όσους επιθυμούν και στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς που θα εγγραφούν στο σύστημα, οι αποδοχές τους θα φτάνουν τα 60 έως 70 χιλιάδες ευρώ για εργασία μάξιμουμ 7 ώρες ημερησίως. Σε ό,τι αφορά τους ανασφάλιστους πολίτες θα μπορούν να εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό, επιλέγοντας αρχικά γιατρούς σε Κέντρα Υγείας.

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;