Πλεύρης: Σε αποκλιμάκωση το νέο κύμα κορωνοϊού - Πότε θα είναι διαθέσιμα τα επικαιροποιημένα εμβόλια
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο για αποκλιμάκωση του νέου κύματος κορωνοϊού και αναφέρθηκε στο πότε αναμένονται τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια από Pfizer και Moderna.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τετάρτης μίλησε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο υποστήριξε πως βρίσκεται σε αποκλιμάκωση. Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι δεν εξετάζονται νέα μέτρα πριν τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε, ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, δεν υπάρχουν εισηγήσεις για αλλαγές στο μοντέλο που ακολουθείται. Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να εμβολιαστούν άμεσα, σημειώνοντας πως αναμένονται από τις εταιρείες και τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Ο χρόνος που θα φθάσουν είναι πάρα πολύ κρίσιμος ειδικά για να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες όχι μόνο για την προστασία από τη βαριά νόσηση αλλά και από την απλή μόλυνση. Γι αυτό λέμε ότι είναι τώρα ο χρόνος για τους ευάλωτους πληθυσμούς να εμβολιαστούν. Θέλουμε να δώσουμε αυτό το μήνυμα ότι είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή να εμβολιαστούν, καθώς πρέπει να προστατευούν από τη βαριά μόλυνση και αυτά τα εμβόλια προστατεύουν» 

Σε ό,τι αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι και η Pfizer και η Moderna κινούνται σε μια κατεύθυνση να ολοκληρώσουν τις δοκιμές μέσα στο καλοκαίρι. Ενώ, εκτίμησε πως:

«Πιθανολογούμε ότι προς τα τέλη του έτους θα υπάρχει η διαδικασία των επικαιροποιημένων εμβολίων»

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πολιτική κόντρα που έχει δημιουργηθεί από χθες για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η νέα φάση της πανδημίας προβλέπει πέντε μέρες καραντίνα και δεν «σπάει» με αρνητικό τεστ.  Όπως υποστήριξε:

«Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και αν δεν αρέσουν δεν σημαίνει ότι θα τις αλλάξουμε κατά περίπτωση. Συνεπώς αυτές οι οδηγίες δεν τηρήθηκαν»

Πηγή cover photo: Intime

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;