Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σταματάει την απεργία πείνας μετά από 68 ημέρες
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης διεκδικεί το δικαίωμά του να αποφυλακιστεί με όρους - Μετά από 68 ημέρες αποφάσισε να σταματήσει την απεργία πείνας.

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Γιάννης Μιχαηλίδης μετά από 68 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας απέρριψε το αίτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη, που διεκδικεί το δικαίωμά του να αποφυλακιστεί με όρους, την ώρα που η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για τον Γιάννη Μιχαηλίδη, γνωστό και ως «Τοξοβόλο» και συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έγινε χρήση χημικών, συμπλοκές και καταστροφές καταστημάτων.

Τα επεισόδια αναίτιας αστυνομικής καταστολής, διαδέχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, την οποία διέταξε η ΕΛΑΣ, για τα όσα καταγράφηκαν χθες Πέμπτη (28/7) κατά την πορεία συμπαράστασης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και κάνουν τον γύρω του διαδικτύου.

H υγεία του 34χρονου κρατούμενου – που πληροί εδώ και επτά μήνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρον απόλυση- διέτρεχε άμεσο κίνδυνο. Η προσωπική γιατρός του και διευθύντρια του ΕΚΑΒ – ΕΣΥ, Παντελία Βεργοπούλου, είχε προειδοποιήσει το πρωί της Πέμπτης, ότι η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση το τελευταίο 24ωρο.

Το χρονικό των αποφάσεων

Υπενθυμίζεται πως ο 34χρονος κρατούμενος, πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρων απόλυση, (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση), ωστόσο το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας του έχει αρνηθεί το αίτημα.

Έτσι προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας που εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 υπήρξε απορριπτική εισαγγελική πρόταση ως απάντηση στην έφεση του συνηγόρου του απεργού πείνας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισας, πρόταση με την οποία ευθυγραμμίζεται πλέον και το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;