Θάνατος φοιτητή στη Σίφνο: Ολοκληρώθηκε η νεκροψία - νεκροτομή
Θάνατος φοιτητή στη Σίφνο: Διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή του νεαρού - Σήμερα το απόγευμα η κηδεία του στη Λαμία

Ο ξαφνικός θάνατος του 22χρονου φοιτητή Θανάση Ζέρβα από τη Λαμία κατά τη διάρκεια των διακοπών του με φίλους του στη Σίφνο, έχει προκαλέσει θλίψη τόσο στην τοπική κοινότητα της Φθιώτιδας, όσο και στους συμφοιτητές του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να έχει ήδη εκφράσει τα συλλυπητήριά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη (27/7).

Ο φοιτητής βρισκόταν στο νησί της Σίφνου για διακοπές όπου έκανε self test για κορωνοϊό και βγήκε θετικός. Ωστόσο, το απόγευμα της Τρίτης (26/7) πήγε σε παραλία του νησιού με τους φίλους του προκειμένου να καθίσουν στη σκιά των δέντρων, όπου κάθισε σε απόσταση από αυτούς για να μην τους κολλήσει. Ένας ακόμη φίλος του Θανάση Ζέρβα εμφάνισε συμπτώματα της νόσου, αλλά βγήκε αρνητικός στα self test που έκανε.

Εκεί και λίγα λεπτά αργότερα ο φοιτητής αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε εμετό και έχασε τις αισθήσεις του. Αρχικά αναζητήθηκε ιδιώτης γιατρός στο κάμπινγκ που διέμενε με την παρέα του. Όταν εκείνος βρέθηκε, προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή τον 22χρονο επί ματαίω, ενώ μετά από περίπου 25 λεπτά έφτασε και το ασθενοφόρο. Ο νεαρός διακομίστηκε άμεσα στο ΚΥ της Σίφνου σχεδόν χωρίς σφυγμό με τους γιατρούς να προσπαθούν για περίπου 40′ να τον επαναφέρουν. Ωστόσο, η προσπάθεια των γιατρών δεν κατέστη ικανή για να τον σώσει.

Την τραγική είδηση της απώλειας του φοιτητή γνωστοποίησε χθες Τετάρτη (27/7) ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβίδης, προσωπικός φίλος της οικογένειας με ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook, ενώ την είδηση αναπαρήγαγε και το τοπικό μέσο lamiareport. O 23χρονος φοιτητής ήταν γιος του αρχιτέκτονα μηχανικού Δημήτρη Ζ. και της γιατρού (σ.σ.: παθολόγος) Δέσποινας Κ., ενώ από 2017 φοιτούσε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής.

Σήμερα Πέμπτη (28/7) ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας πραγματοποίησε τη νεκροψία στην ιατροδικαστική Πειραιά και στη συνέχεια μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απέδωσε τον θάνατο του νεαρού σε καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον έμπειρο ιατροδικαστή ο νεαρός φοιτητής «υπέστη ισχαιμία του μυοκαρδίου, καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια». Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μπογιόκας διευκρίνισε πως τα ακριβή αίτια του θανάτου θα τα γνωρίζει, όταν πάρει στα χέρια του τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν χρήσιμα στοιχεία, όπως αν ο άτυχος Θανάσης νοσούσε από κορωνοϊό.

Η σωρός του νεαρού θα μεταφερθεί σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του.

Πηγή εικόνας: Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;