Αναζοπύρωση της φωτιάς στη Λέσβο - Xωρίς ενεργό μέτωπο η Δαδιά
Ανησυχία για ακόμη μία ημέρα προκάλεσε η αναζωπύρωση της φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο 23/7 στη Λέσβο- Ποια η κατάσταση στη Δαδιά

Ανησυχία για ακόμη μία ημέρα προκάλεσε η αναζωπύρωση της φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο 23/7 στη Λέσβο, με τους κατοίκους του χωριού Βρίσα να αναγκάζονται για άλλη μία φορά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης (27/7) ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, αποφάσισε την εκκένωση του οικισμού της Βρίσας, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, τη σοβαρότητα του πύρινου μετώπου «μαρτυρά» το γεγονός πως η αναζωπύρωση της δασικής πυρκαγιάς καίει άκαυτες ως τα τώρα δασικές εκτάσεις στην περιοχή Λαγκάδα, μεταξύ της Βρίσας και του Πολιχνίτου.

Σύμφωνα με ενημέρωση για την πυρκαγιά, δεν απειλείται άμεσα το χωριό, αλλά εστάλη προληπτικά μήνυμα από το 112 προς Πολιχνίτος. Σημειώνεται ότι απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι από το χωριό Βρίσα που δεν αποχωρούσαν από την περιοχή. Άμεσα επενέβησαν ένα ΕΠ Μι8, 3 Air Tractors που βρισκόταν στο νησί και ακολούθησαν 2 CL415 από Βόλο και ένα CL415 από Αλεξανδρούπολη. Η πυρκαγιά τώρα είναι σε ύφεση και δουλεύεται από τις επίγειες και τις εναέριες.

 

Από την άλλη, ύστερα από έξι ημέρες, για πρώτη φορά σήμερα, επικρατεί αισιοδοξία για τη φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, στον Έβρο, καθώς οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν καταφέρει να την περιορίσουν στο πυροφυλάκιο της Λευκίμμης. Στόχος πλέον είναι -σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες- η πρόληψη αναζωπυρώσεων. Η ένταση του ανέμου μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σύμμαχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού και οι επίγειες δυνάμεις κινούνται τόσο περιμετρικά του βασικού μετώπου όσο και διάσπαρτα σε όλη τη δασική έκταση σβήνοντας τις όποιες εστίες εμφανίζονται.

Στη Δαδιά δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Όλες οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, είναι σε επιφυλακή, συνεχίζουν διαβροχή όπου βλέπουν καπνό. Το ίδιο και απ’ τον αέρα, πετούν Αεροσκάφη και Ελικόπτερα και κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού όπου βγάζει καπνό.

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;