Φωτιά στη Λέσβο: Αναζωπύρωση στην περιοχή Λαγκάδα – Εκκενώθηκε ο οικισμός Βρίσα
Οι άνεμοι που πνέουν στη θέση Λαγκάδα μεταξύ Βρίσας και Πολιχνίτου δημιούργησαν ένα νέο μεγάλο μέτωπο που κινείται δυτικά - νοτιοδυτικά

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στις 3.30 το μεσημέρι στην πυρκαγιά στη νότια Λέσβο. Οι άνεμοι που πνέουν στη θέση Λαγκάδα μεταξύ Βρίσας και Πολιχνίτου δημιούργησαν ένα νέο μεγάλο μέτωπο που κινείται δυτικά – νοτιοδυτικά.

Στην περιοχή δρουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και έξι εναέρια μέσα.

Την άμεση εκ νέου εκκένωση του οικισμού της Βρίσας αποφάσισε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξίαρχης Βέρρος, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η αναζωπύρωση της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της περασμένης Κυριακής, καίει άκαυτες ως τα τώρα δασικές εκτάσεις στην περιοχή Λαγκάδα, μεταξύ της Βρίσας και του Πολιχνίτου.

Η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή, χαρακτηρίζεται πολύ δύσκολη και ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική, καθώς για αύριο Πέμπτη ο δείκτης επικινδυνότητας λόγω της ενίσχυσης των ανέμων είναι πολύ αυξημένος για τη Λέσβο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Πέμπτη σε 5 Περιφέρειες – Τι είναι ο καιρός hot-dry windy

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;