Μηχανογραφικό 2022: Ολοκληρώθηκε η υποβολή - Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης η διαγραφή σχολών
Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 19 Ιουλίου, θα μπορούν οι υποψήφιοι να διαγράψουν τις σχολές που δε θέλουν από το Μηχανογραφικό Δελτίο που έχουν υποβάλει.

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 18 Ιουλίου 2022, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής για τα Μηχανογραφικά Δελτία (Μ.Δ.) για τις Πανελλήνιες 2022.

Tο υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει πως οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας προτείνει οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό 2022 (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Διαγραφή σχολών μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιουλίου

Την Τρίτη, 19 Ιουλίου από 08:00 π.μ. και μέχρι το μεσημέρι στις 14:00 μ.μ., οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να διαγράψουν τις σχολές που δεν επιθυμούν τελικά να είναι στο μηχανογραφικό 2022. Να σημειωθεί πως η προσθήκη σχολών ή η αλλαγή σειράς προτιμήσεων δεν θα είναι δυνατή.

Η δυνατότητα διαγραφής προτιμήσεων και μόνο δίνεται μέσα από την ιστοσελίδα https://exams-delpref.it.minedu.gov.gr/. Στη συνέχεια, αυτή η ειδική εφαρμογή θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων. Μετά τις 14:00 που θα κλείσει η διαγραφή των προτιμήσεων, θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η εφαρμογή του Μηχανογραφικού (https://michanografiko.it.minedu.gov.gr), ώστε όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν Μηχανογραφικό Δελτίο να μπορούν να το βλέπουν και να το αποθηκεύουν-εκτυπώνουν.

Μέχρι τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022, τα μεσάνυχτα, με τον ίδιο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), οι υποψήφιοι μπορούσαν να υποβάλουν το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) για τα Δημόσια ΙΕΚ, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr του ΥΠΑΙΘ.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο είτε για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε για εγγραφή σε Δημόσια ΙΕΚ.

Βάσεις 2022: Πότε θα ανακοινωθούν

Οι βάσεις 2022 αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί μέχρι τις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργείου Παιδείας.

Και στα τέσσερα Επιστημονικά Πεδία οι βάσεις αναμένεται να πέσουν. Ωστόσο, στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου προβλέπονται πτώσεις στις υψηλόβαθμες σχολές, αλλά σημαντική άνοδο στις μεσαίες. Σε αυτό το πεδίο αυξήθηκε ο αριθμός των υποψηφίων κατά 900 άτομα. Άλλωστε ο συγκεκριμένος προσανατολισμός είναι ο πολυπληθέστερος των ΓΕΛ. Γενικότερα, παρατηρείται η τάση σταδιακά τα τελευταία χρόνια στους Προσανατολισμούς των Ανθρωπιστικών και των Θετικών Σπουδών να μειώνονται οι υποψήφιοι, ενώ να ενισχύονται διαρκώς οι Προσανατολισμοί των Σπουδών Υγείας και Οικονομίας.

Σημαντική πτώση των βάσεων αναμένεται επίσης σε όλους τους Τομείς των ΕΠΑ.Λ.

Πέρσι το 45% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ είχε περάσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το 66% των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Βάσεις 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το neolaia.gr ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των υποψηφίων, δημοσιεύοντας τα θέματα, τις απαντήσεις, αλλά και τον σχολιασμό των θεμάτων μέσα από τη ροή του και την κατηγορία Πανελλήνιες 2022, σε συνεργασία αυτή τη φορά με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ. Συντονιστείτε εδώ και εδώ για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2022, τις βάσεις εισαγωγής 2022, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και επικαιροποιημένες εξελίξεις για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
 1