Επίδαυρος: Διαμαρτυρία κατά την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη - Επιστολή από τον ΣΕΗ
Το βράδυ του Σαββάτου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, θεατές σήκωσαν πανό κατά της απόφασης αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την ενοχή του για δύο βιασμούς ανηλίκων.

Το βράδυ του Σαββάτου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στην παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου υπό τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, έγινε ακόμα μία διαμαρτυρία για την απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους.

Λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, μια ομάδα θεατών άνοιξε ένα μεγάλο πανό το οποίο έγραφε τις εξής λέξεις:

«Βιαστής είναι»

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ακολούθησε εκείνες που είδαμε σε τρεις διαφορετικές παραστάσεις το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα, στην πρεμιέρα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, ένας από τους συντελεστές βγήκε επάνω στη σκηνή με μία μεγάλη πινακίδα που έγραφε:

«Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή»

Η κίνηση προκάλεσε το χειροκρότημα των θεατών, αλλά και την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία αποχώρησε από την παράσταση λίγο πριν την έναρξή της.

Σε αρκετές παραστάσεις, μάλιστα, έχει αναγνωσθεί και η επιστολή από το ΣΕΗ για την απόφαση της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη μετά την απόφαση ενοχής του για δύο βιασμούς ανηλίκων. Το ίδιο έγινε και το βράδυ του Σαββάτου στην Επίδαυρο.

Μετά το τέλος της παράστασης και την υπόκλιση ηθοποιών και συντελεστών, ο ηθοποιός Αινείας Τσαμάτης, βγήκε στη σκηνή και διάβασε την επιστολή του ΣΕΗ για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Από τις 13 Ιουλίου που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μία χώρα που, ανεχόμενοι τέτοιες αποφάσεις, καταπατά το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αλήθεια και το δίκιο, τα σώματά μας και την κοινή λογική.

Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος για δύο βιασμούς να παραμείνει στη φυλακή»

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ ζητάει την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου αποτελούσαν και την τελευταία παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη στην Επίδαυρο, πριν από τρία χρόνια. Ήταν μία επετειακή παράσταση για τα 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, όπου κατά την υπόκλισή του τότε, ο γνωστός ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης είχε σκύψει και φιλήσει ένα ομοίωμα του Παρθενώνα.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;