Φωτιά στο κτίριο που στεγάζει Real FM και Real News - Εντοπίστηκαν γκαζάκια
Δεν υπήρξαν τραυματίες από την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real FM και Real News στη Λ. Κηφισίας.

Τριπλό εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι στις εγκαταστάσεις του δημοσιογραφικού ομίλου Real Group τα ξημερώματα της Τετάρτης προξενώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο μετά από φωτιά που ξέσπασε. Πρόκειται για το κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι, που στεγάζει μέσα ενημέρωσης όπως ο ραδιοσταθμός Real FM και η εβδομαδιαία εφημερίδα Real News.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει εντοπίσει τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία των Real FM και Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Δεν υπήρξε ευτυχώς κανένας τραυματισμός, παρότι υπήρχαν εργαζόμενοι εντός του κτιρίου. Οι πυροσβέστες κατέβασαν από το κλιμακοστάσιο μια ηχολήπτρια, η οποία διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

Real FM Real News

Οι κυριότερες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο.

Αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί. Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

«Μας καίνε! Προσπαθούν να μας κλείσουν!» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram ο επικεφαλής του δημοσιογραφικού ομίλου, Νίκος Χατζηνικολάου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Νίκος Χατζηνικολάου (@nikoschatzinikolaou)

Η φωτιά ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου περί τις 3:00 τα ξημερώματα και επεκτάθηκε γρήγορα.

Τέθηκε υπό έλεγχο περίπου δύο ώρες αργότερα χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής, με 18 πυροσβέστες και έξι οχήματα στο σημείο.

Προς το παρόν δεν έχει προκύψει ανάληψη της ευθύνης για αυτό το νέο χτύπημα κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Λόγος για εμπρηστική ενέργεια

Για «εμφανέστατα» ίχνη εμπρησμού που προκάλεσε τη φωτιά στα γραφεία του Real FM και Real News έκανε λόγο ο διευθυντής του δεύτερου, Γιώργος Χουδαλάκης. Ο κ. Χουδαλάκης δήλωσε:

«Η καταστροφή είναι σημαντική, ο όροφος είναι καμένος, Η φωτιά κατέβηκε από πάνω προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής.

Ελπίζουμε να είμαστε σύντομα στον αέρα και αυτό είναι το μήνυμα προς τους εμπρηστές»

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Την καταδίκη του για τον εμπρησμό του ομίλου εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας σε ανάρτησή του ότι «η τρομοκρατία δεν θα νικήσει».

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Πηγή: kathimerini.gr, CNN

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;