Amanzoe: Ποιο είναι το ξενοδοχείο που απειλήθηκε από τη φωτιά στο Κρανίδι
Το Amanzoe βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, στο Κρανίδι, σε έναν μέχρι χθες καταπράσινο λόφο.

Δραματικές εικόνες κυκλοφορούν από εχθές στα social media, αποτυπώνοντας τη φωτιά να καίει σημεία του πολυτελούς ξενοδοχείου Amanzoe.

Με μια λακωνική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του το ξενοδοχείο ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι η φωτιά έφτασε στην ιδιοκτησία του. «Οι τοπικές αρχές εργάζονται για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και όλοι οι επισκέπτες και το προσωπικό έχουν μεταφερθεί σε άλλο ξενοδοχείο».

«Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες σε όσους μας βοήθησαν να προστατεύσουμε το Amanzoe σήμερα», αναφέρει το μήνυμα μεταξύ άλλων, ενημερώνοντας ότι αναμένεται και νέα ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό, κάηκαν ορισμένα pavilions, τα οποία και θα αποκατασταθούν, ενώ οι αρμόδιοι θα φροντίσουν και την αναγέννηση της χλωρίδας που καταστράφηκε από τις φλόγες.

Amanzoe: Ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας

Το Amanzoe βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, στο Κρανίδι, σε ένα μέχρι χθες (4/7) καταπράσινο λόφο, από τον οποίο εκτείνονταν απέραντοι ελαιώνες και το γαλάζιο του Αιγαίου.

Με επιβλητική θέα 360° που κόβει την ανάσα αυτό το σύγχρονο ξενοδοχείο στέκεται ανάμεσα σε συκιές, ελαιώνες και κήπους όπου μοσχοβολά η λεβάντα.

Σχεδιασμένο σαν μια σύγχρονη Ακρόπολη, από τον αρχιτέκτονα των Aman, Ed Tuttle, το Amanzoe αγκαλιάζει την αρχιτεκτονική και την ψυχή της αρχαίας Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του θέλησε να παρέχει στους φιλοξενούμενούς του ένα ορμητήριο ανακάλυψης του πλούσιου πολιτισμού, της κουζίνας και των αξιοθέατων της περιοχής.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amanzoe (@amanzoe)

Η σύνδεση, άλλωστε, με το αρχαίο ελληνικό στοιχείο είναι έκδηλη, καθώς κίονες στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο και κτίρια που θυμίζουν εκείνη την εποχή καθρεπτίζονται στα νερά.

Βασιζόμενοι στην κλασσική ελληνική αρχιτεκτονική με έντονες γραμμές οι πολυτελείς κατοικίες ανοίγουν σε βεράντες με ιδιωτικές πισίνες με θέα στη θάλασσα της Πελοποννήσου. Το μάρμαρο συνδυάζεται με την πέτρα και το ξύλο, υλικά τα οποία «δένουν» με την περιοχή.

Το Amanzoe παρέχει την αίσθηση αποκλειστικότητας που έχουν ανάγκη όσοι βρεθούν εκεί. Οι κατοικίες, από τα pavilions μέχρι τις βίλες, έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα και φυσικά η καλύτερη δυνατή θέα στην ομορφιά της περιοχής.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amanzoe (@amanzoe)

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amanzoe (@amanzoe)

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;