Πιγκουίνοι στην Ιαπωνία κάνουν «απεργία πείνας» επειδή τους έκοψαν τις... ακριβές τροφές
Φαντάσου να έχεις συνηθίσει να τρως συγκεκριμένα πράγματα και να πρέπει να σου αλλάξουν τροφή... Δε θα έκανες και εσύ «απεργία πείνας» όπως αυτοί οι πιγκουίνοι στην Ιαπωνία;

Οι επιπτώσεις του πληθωρισμού και της ακρίβειας δεν επηρεάζουν μόνο τους ανθρώπους. Πιγκουίνοι και ενυδρίδες σε ένα ιαπωνικό ενυδρείο έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτά τα προβλήματα, καθώς τους άλλαξαν τις ακριβές τροφές τις οποίες είχαν συνηθίσει με άλλες πιο οικονομικός.

Η απόφαση αυτή του ενυδρείου έχει οδηγήσει τους πιγκουίνους και τις ενυδρίδες στο να κάνουν «απεργία πείνας»! Ναι, καλά διάβασες!

Στο πλαίσιο περικοπών και μείωσης των εξόδων το ενυδρείο Hakone-en στην περιοχή Kanagawa της κεντρικής Ιαπωνίας περιλαμβάνεται και η κατάργηση μέρους της παραδοσιακής και ακριβής τροφής των ζώων αυτών, αντικαθιστώντας της με το οικονομικότερο σκουμπρί. Η αλλαγή αυτή στο διαιτολόγιό τους δεν έλαβε και την καλύτερη αποδοχή, καθώς πολλοί πιγκουίνοι πετάνε το σκουμπρί και δεν το τρώνε.

Ο επικεφαλής του ενυδρείου, Hiroki Shimamoto, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε:

«Το παίρνουν στο στόμα τους στην αρχή, αλλά μετά αποφασίζουν ότι δεν τους αρέσει και το ρίχνουν»

Ο ίδιος εκτιμά πως οι ασυμβίβαστοι πιγκουίνοι πιθανόν να διαφώνησαν με το μέγεθος των νέων γευμάτων τους που είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Όπως υποστήριξε:

«Αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά»

Ο Σιμαμότο επεσήμανε πως το πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι ακόμη εντονότερο με τις ενυδρίδες του ενυδρείου. Αυτές απέρριψαν σύσσωμες το φθηνότερο ψάρι.

Οι αρχές του ενυδρείου δήλωσαν ότι πήραν την απόφαση να αλλάξουν το μενού των ζώων όταν οι τιμές για το σαφρίδι αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο κατά 20%- 30%. Η αύξηση αυτή δεν οφείλεται μόνο στον πληθωρισμό, αλλά και στην κακή ψαριά.

Το ενυδρείο εξακολουθεί να αγοράζει και σαφρίδια για τις τροφές, Ωστόσο, δεν έχει σχέδια να επιστρέψει αποκλειστικά σε αυτά αν δεν πέσουν οι τιμές. Ο Σιμαμότο καταλήγει στα εξής:

«Όλα εξαρτώνται από το πότε θα επανέλθουν τα πράγματα στην κανονικότητα»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1