#Gentleminions: Η Gen Z πάει με κοστούμια για να δει το «Minions: The Rise of Gru»
Το #Gentleminions γίνεται viral στο TikTok με ομάδες εφήβων να πηγαίνουν στα σινεμά για να παρακολουθήσουν την ταινία «Minions: The Rise of Gru» με κοστούμια και κολλαριστά πουκάμισα.

Ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά franchises κινουμένων σχεδίων επέστρεψε και έσπασε ταμεία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Η πέμπτη ταινία του franchise «Despicable Me», που έχει τον τίτλο «Minions: The Rise of Gru», κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ την 1η Ιουλίου και έσπασε ρεκόρ συγκεντρώνοντας πάνω από 125 εκ. δολάρια για το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου. Το τεράστιο άνοιγμα του σίκουελ των «Minions» φαίνεται να βοηθήθηκε και από ένα trend στο TikTok που αλλάζει τα δεδομένα. Αυτό είναι το #Gentleminions.

Για να σου δώσω να καταλάβεις…

Φαντάσου, τώρα, να πηγαίνεις σινεμά για να δεις το «Minions: The Rise of Gru». Καθώς, είσαι στην ουρά για να πάρεις τα popcorn σου και το αναψυκτικό σου, βλέπεις μία ομάδα εφήβων ντυμένοι με κοστούμια και κολλαριστά πουκάμισα να μπαίνουν στο Σινεμά. Οι νεαροί συνεχίζουν την πορεία τους προς την αίθουσα και κάθονται στις θέσεις τους για να δουν και αυτοί την ταινία.

@urfavsyrianboy #minions #cult #banana #gentleminions ♬ Rich Minion – Yeat

Η νέα τάση δημιουργήθηκε στο TikTok και στο Twitter μέσα στην περασμένη εβδομάδα, με τις ομάδες νεαρών θεατών να ντύνονται με επίσημη ενδυμασία για να παρακολουθήσουν το «Minions: The Rise of Gru» με… στυλ. Το trend αυτό ονομάστηκε #Gentleminions, το οποίο έχει συγκεντρώσει 16,2 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, κερδίζοντας τόσο μεγάλη προβολή που η Universal Pictures, το κινηματογραφικό στούντιο πίσω από το spinoff του «Despicable Me», έγραψε στο Twitter:

«Προς όλους εσάς που εμφανίζεστε στα «Minions» με κοστούμια: σας βλέπουμε και σας αγαπάμε»

#Gentleminions: Πώς ξεκίνησε το trend

Όπως αναφέρει το Variety, ο Bill Hirst, ένας έφηβος από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είναι αυτός που δημιούργησε μία από τις πρώτες αναρτήσεις στο TikTok με το hashtag #Gentleminions. Το βίντεο του Hirst, στο οποίο παρουσιάζεται μια σειρά από νέους με σακάκια που ανεβαίνουν σε μια κυλιόμενη σκάλα, συγκέντρωσε περισσότερες από 8,5 εκατομμύρια προβολές την περασμένη εβδομάδα. Η ταινία «Minions: The Rise of Gru» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στην Αυστραλία στις 23 Ιουνίου, δίνοντας στον Hirst και την παρέα του ένα προβάδισμα στην τάση που θα γινόταν viral.

Όπως είπε ο Hirst στο Variety:

«Ένας φίλος μου είδε ένα από τα πρώτα βίντεο που ήταν αρκετά μικρό. Θέλαμε να το κάνουμε μόνο για πλάκα. Απλώς φορέσαμε τα κουστούμια μας και πήγαμε κατευθείαν στον κινηματογράφο…

Ήταν πολύ αυθόρμητο. Αγοράσαμε τα κοστούμια κυριολεκτικά μερικές μέρες πριν από αυτό. Είχαμε όλοι έτοιμα τα κοστούμια μας»

@bill.hirst 🍌#fyp #minions #banana ♬ original sound – billh

Γρήγορα, όμως, Hirst συνειδητοποίησε ότι η επιλογή στο ντύσιμό τους για να δουν το «Minions: The Rise of Gru» ήταν μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου κινήματος. Κατά την επίσκεψή τους στο σινεμά, οι νεαροί συνάντησαν ακόμα μια άλλη μεγάλη ομάδα νεαρών ντυμένων με επίσημη ενδυμασία. Όπως είπε ο Hirst:

«Ήμασταν 15 άτομα, αλλά, όταν φτάσαμε εκεί, υπήρχε μια άλλη ομάδα περίπου οκτώ ατόμων. Αυτό ήταν πριν γίνει πραγματικά τάση, οπότε ήμασταν τόσο έκπληκτοι όταν είδαμε όλα αυτά τα άλλα παιδιά εκεί.

Όλοι οι άνθρωποι που ήταν εκεί απλώς για να δουν την ταινία φρίκαραν… Δεν έχεις συνηθίσει να βλέπεις ανθρώπους με κοστούμια στους κινηματογράφους»

Ο Όμπι, ένας έφηβος από το Μέριλαντ, ήρθε αντιμέτωπος με ένα παρόμοιο περιστατικό όταν αποφάσισε με τους φίλους του να πάει να δει το «Minions: The Rise of Gru». Όπως δήλωσε στο Variety:

«Είδα μερικά βίντεο με ανθρώπους [που] είχαν πάει να κάνουν το ίδιο πράγμα. Έτσι εγώ και οι φίλοι μου απλά πήγαμε στο Σινεμά.

Όλοι ήταν πραγματικά ευγενικοί, απλώς παραμείναμε ήσυχοι και παρακολουθήσαμε την ταινία. Μόλις βγήκαμε από την αίθουσα είδαμε το άλλο γκρουπ… Μου θύμισε κάπως τα memes του Peter Parker, με τους διαφορετικούς Spider-Men να δείχνουν ο ένας τον άλλον»

@nigeriannightmare0 Overall the movie was a 10/10 with high replay value #minions ♬ original sound – adjustors🧟 🔛🔝

Τα δύο διαφορετικά γκρουπ νεαρών αποφάσισαν να καταγράψουν τη στιγμή, βιντεοσκοπώντας μαζί ένα TikTok και τραβώντας μια ομαδική φωτογραφία, η οποία έκτοτε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 187.000 likes στο Twitter.

Η αντίδραση στο trend

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία γενικότερη συζήτηση στο Hollywood για την επιστροφή των θεατών στις κινηματογραφικές αίθουσες. Επιτυχίες όπως τα «Top Gun: Maverick», «Everything, Everywhere, All at Once», αλλά και οι ταινίες του MCU, δείχνουν πως οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις αίθουσες μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην ισχύει για τους νεαρούς έφηβους, αλλά και τις οικογένειας.

Για να υποστηρίξουν την θεωρία τους αυτή, πολλοί δείχνουν το άνοιγμα που έκανε λίγες εβδομάδες πριν η ταινία της Disney και Pixar, «Lightyear». Η ταινία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής κοντά στα 200 εκ. δολάρια παγκοσμίως, όμως, είναι μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές αποτυχίες του στούντιο. Έτσι, οι αναλυτές του box office υποστηρίζουν ότι οι οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και οι έφηβοι προτιμούν να περιμένουν να γίνουν διαθέσιμες οι ταινίες αυτές σε κάποια streaming πλατφόρμα.

Όμως, το «Minions: The Rise of Gru» και το trend #Gentleminions ήρθε να βάλει τέλος στις θεωρίες αυτές!

Μετά από δύο χρόνια καθυστέρησης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το «Minions: The Rise of Gru» κυκλοφόρησε τελικά στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία που είναι σε παραγωγή της Illumination κατέρριψε το ρεκόρ εισιτηρίων για το μεγαλύτερο άνοιγμα που έγινε ποτέ το Σαββατοκύριακο, που συμπίπτει με τους εορτασμούς της Ημέρας Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ. Η ταινία συγκέντρωσε στην Αμερική πάνω από 125 εκ. δολάρια και παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 200 εκ. δολάρια. Δείχνοντας ότι και οι μικρότερες ηλικίες, αλλά και οι οικογένειες με μικρά παιδιά είναι έτοιμα να γυρίσουν στις αίθουσες εάν υπάρχει η κατάλληλη ταινία.

Σε αυτό, όμως, βοήθησε και το trend #Gentleminions. Με το TikTok να γίνεται το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το hashtag δημιούργησε έναν μεγαλύτερο ντόρο γύρω από την ταινία και, ειδικότερα, στις νεαρότερες ηλικίες.

@pxrge It Gru and rose when we saw the minions fr 🍌 #foryoupage #fyp #viral #gentleminions #minions #minionsriseofgru ♬ Rich Minion – Yeat

Παρόλο που η βασική ιδέα γύρω από το trend αυτό είναι εντελώς αποσυνδεδεμένη από το περιεχόμενο της ταινίας (Τα Minions φορούν μπλε φόρμες και γυαλιά, όχι κοστούμια και γραβάτες), η πράξη αυτή δε θα πρέπει να θεωρηθεί ως απλή ειρωνεία ή μια δικαιολογία για ανάρμοστη συμπεριφορά από τους έφηβους. Πολλοί από αυτούς που κάνουν το #Gentleminions είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι για το «Minions: The Rise of Gru».

Απλά σκέψου ότι ένα άτομο που ήταν επτά ετών όταν κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές πρώτο «Despicable Me» το 2010, τώρα είναι κοντά στα 19. Οπότε, το εν λόγω franchise της Universal μπορεί να θεωρηθεί ως αυτό που έχει αφήσει το στίγμα του στην Gen Z και αυτό που οι νέοι άνθρωποι κοιτάνε με μεγαλύτερη νοσταλγία γιατί τους θυμίζει την παιδική τους ηλικία.

@fifadoc Just the boys watching rise of gru 🍌 #gentleminions #fyp #fifadoc #fyp #viral #minions ♬ original sound – billh

Όπως υποστήριξε ο Obie:

«Αυτό είναι που προσθέτει στο trend.

Νιώθω ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά ότι τα έφηβα αγόρια κάνουν τα πάντα για να δουν την ταινία μόνο και μόνο για να φορέσουν κοστούμια. Ίσως κάποιοι να το κάνουν αυτό.

Αλλά είμαι σίγουρος ότι η πλειονότητα των ανθρώπων στη γενιά μου – επειδή μεγαλώσαμε με τις ταινίες «Despicable Me»- έχουμε νοσταλγία και αρκετά χρήματα για να μπορέσουμε να πάμε να το δούμε μόνοι μας. Θα έχουμε την τάση να το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο»

Από τη μεριά του, ο Hirst συμπλήρωσε:

«Προφανώς, έχω παρακολουθήσει όλες τις ταινίες από την παιδική μου ηλικία. Δεν θα πηγαίναμε αν δεν πιστεύαμε ότι η ταινία θα ήταν καλή»

Όπως γράφει και ο αναλυτής του box office του Forbes, Scott Mendelson:

«Η τεράστια επιτυχία του «Minions: The Rise of Gru» και του «Stranger Things» αποτελούν πρωταρχικά παραδείγματα του τι μπορεί να συμβεί όταν τα στούντιο δίνουν στα παιδιά τα δικά τους franchises και χαρακτήρες από το να αναμασούν IP παλαιότερων γενεών»

Υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά του #Gentleminions

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι έφηβοι που ακολουθούν το trend #Gentleminions ενθουσιασμένοι για να δουν την ταινία. Πολλοί έχουν κατηγορηθεί ότι κάνουν θόρυβο και πετάνε πράγματα κατά τη διάρκεια των προβολών, ενώ, αρκετά Σινεμά (κυρίως στην Αγγλία) έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε εφήβους που φοράνε κοστούμια σε προβολές της ταινίας.

Ένα μέλος του προσωπικού ενός σινεμά δήλωσε στο BBC ότι ήθελαν να διασφαλίσουν πως η εμπειρία για τα μικρότερα παιδιά, ειδικά για αυτά που κάνουν το πρώτο τους “ταξίδι” στις κινηματογραφικές αίθουσες, δε θα χαλάσει. Ενώ, ορισμένοι κινηματογράφοι υποστήριξαν πως τους ζητήθηκε να επιστρέψουν τεράστια ποσά ως ανταμοιβή για τις φασαρίες που είχαν προκληθεί κατά τη διάρκεια προβολών του «Minions: The Rise of Gru».

@king.asante Minions are taking over #minions #gentleminions #minionsriseofgru #asantemadrigal #mrbeast ♬ Rich Minion – Yeat

Ο μοναδικός κινηματογράφος του Γκέρνσεϊ έπρεπε να ακυρώσει περαιτέρω προβολές της ταινίας, κατηγορώντας την «εκπληκτικά κακή συμπεριφορά», συμπεριλαμβανομένων βανδαλισμών, ρίψης αντικειμένων και κακοποίησης του προσωπικού από τους #Gentleminions.  Ο διευθυντής του κινηματογράφου Mallard, Daniel Phillips-Smith, δήλωσε:

«Ήταν απολύτως αποκαρδιωτικό. Είχαμε οικογένειες που δεν θα επιστρέψουν καν στην αίθουσα όταν προσπαθήσαμε να το λύσουμε, οικογένειες που έφευγαν πριν καν ξεκινήσει η ταινία και φυσικά τα παιδιά τους έκλαιγαν»

Ο ίδιος υποστήριξε πως ο κινηματογράφος είχε υποστεί «τεράστιες» οικονομικές ζημιές από τις επιστροφές χρημάτων στους πελάτες των οποίων η προβολή της ταινίας είχε διαταραχθεί.

Επίσης, ο κινηματογράφος Regal στο Wadebridge της Κορνουάλης, δημοσίευσε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι δε θα δέχεται πλέον «ασυνόδευτα παιδιά που φορούν κοστούμια» στις προβολές της ταινίας. Με πολλά Σινεμά να ακολουθούν την ίδια τακτική και να αναρτούν ανακοινώσεις στις εισόδους του που γράφουν τα εξής:

«Λόγω πρόσφατων αναταραχών που ακολουθούν την τάση #Gentleminions, σε οποιαδήποτε ομάδα καλεσμένων με επίσημη ενδυμασία θα απαγορεύεται η είσοδος για προβολές του Minions: The Rise of Gru»

@marissaevolpe #greenscreen #gentleminions ♬ original sound – Whitt

Κάποιοι θεατές επαίνεσαν τη συμπεριφορά των #Gentleminions στις προβολές τους, δείχνοντας και την άλλη πλευρά.

Η Stace Woods, βοηθός καθηγητή από το Surrey, σε μία ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε για μια ομάδα εφήβων με κοστούμια, που βρέθηκε στην προβολή της, ότι ήταν «τόσο διασκεδαστική» και «τόσο καλοπροαίρετοι», προσθέτοντας ότι σταμάτησαν ευγενικά για να υποκλιθούν μπροστά σε μια γιγάντια αφίσα του Gru. Μάλιστα, τα παιδιά της έβγαλαν μια φωτογραφία με τους νεαρούς.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 25 Αυγούστου. Οπότε, εάν τύχει και πας σε κάποια προβολή είτε με τον μικρό αδερφό σου, είτε με ένα ανιψάκι σου, είτε, απλά, επειδή θέλεις να δεις το «Minions: The Rise of Gru», μην παραξενευτείς αν δεις νεαρούς έφηβους με κοστούμια.

Με πληροφορίες από Variety και BBC

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1