Power Pass: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του στους δικαιούχους
Power Pass: Τι σημαίνουν οι ενδείξεις στην αίτηση - Δείτε πότε πληρώνεται το επίδομα ρεύματος

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι πληρωμές του Power Pass – επίδομα ρεύματος στους δικαιούχους.

Eιδικότερα, μέχρι την επόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των δικαιούχων για το επίδομα ρεύματος μέσω του Power Pass που θα φτάσουν μέχρι τα 600 ευρώ.

Ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε προαναγγείλει την ημερομηνία πληρωμής, άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» και για νέα παρέμβαση από τον Σεπτέμβρη, καθώς η δημοσιονομική εικόνα της χώρας «είναι θετική». «Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο», υπογράμμισε.

Power Pass: Τι σημαίνουν οι ενδείξεις στην αίτηση

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.

  • αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
  • αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

Power Pass: Τελευταία ευκαιρία για το επίδομα ρεύματος – Τα SOS

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της

Σταικούρας για νέες παρεμβάσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις και έκτακτα επιδόματα από τον Σεπτέμβριο του 2022, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ακρίβειας, καθώς όπως είπε «η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική» και «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το “μαξιλαράκι” πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο», υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, ο κ. Σταϊκούρας δεν απέκλεισε έκτακτη επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ – που δόθηκε και τον Απρίλιο, Fuel Pass 3 και Power Pass 2, αλλά και άλλες παρεμβάσεις:

Όπως είπε: «Πρώτη παράμετρος είναι πώς θα εξελιχθεί η τιμή του ρεύματος το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Υπάρχει ενδεχόμενο τα 6 δισ. ευρώ να πρέπει να γίνουν περισσότερα. Άρα θα χρειαστούν έξτρα πόροι για εκεί. Η παρέμβαση που κάναμε για τα καύσιμα, εξαντλείται τον Σεπτέμβριο. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η πορεία. Εικάζω ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Άρα θα χρειαστούν πόροι για παρέμβαση στα καύσιμα. Έχουμε μια εκκρεμότητα. Πρέπει να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Πρέπει να δώσουμε μέρισμα και στους συνταξιούχους και στους δημοσίους υπαλλήλους.»

Παράλληλα, σημείωσε ότι παρότι κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα, εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ανέφερε επίσης ότι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται γιατί τα έσοδα είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις γεγονός που επιτρέπει «να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει: «Οι ανάγκες είναι απεριόριστες ενώ οι πόροι περιορισμένοι γι’ αυτό θα βοηθήσουμε στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Τι θα γίνει με την επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ

Έκτακτο Δώρο Πάσχα

Ο κ. Σταϊκούρας, παρότι ήταν πολλές οι διαρροές, είχε χαμηλώσει τον πήχη για το ενδεχόμενο να μοιραστούν 200 ευρώ στις πέντε κατηγορίες πολιτών που μδόθηκαν τον Απρίλιο. Σήμερα, λοιπόν, Τρίτη 05/07, «πάγωσε» τη συζήτηση για να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στο καλοκαίρι. Απαντώντας σε ερώτημα εάν θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις για νέα επιταγή ακρίβειας, είπε:

«Δεν θα ανακοινωθεί τίποτα αύριο, μόλις ανακοινώσαμε τα μέτρα για τα καύσιμα. Οι πολίτες δεν έχουν δει ακόμα στο πορτοφόλι τους την παρέμβαση για στην ενέργεια, θα το δει έως 15 Ιουλίου. Βήμα βήμα. Αυτή την στιγμή προέχει οι πολίτες να δουν στους λογαριασμούς τους 600 εκατ. ευρώ από τα καύσιμα και την επιδότηση ρεύματος».

Σε ό,τι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, σύμφωνα με το ert.gr, ο Υπουργός τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά και θα γνωρίζουν οι πολίτες τι θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος και μένει να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν θα το πληρώσουν εφάπαξ με έκπτωση 15% ή σε 96 δόσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το μέτρο το πήγαμε αρκετά πίσω. Ήταν 8,3 δισ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα επιστραφούν περίπου 3 δισ. Αρκετές επιχειρήσεις το 2021 είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Οπότε τα κουρέματα ήταν πολύ λιγότερα. Σημειώστε ότι συνολικά οι επιχειρήσεις το 2021, είχαν υψηλότερο τζίρο από το 2021».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1 
  
  
 1