Η προϋπόθεση για την καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας ύψους 200 ευρώ
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο μίας νέας επιταγής ακρίβειας το καλοκαίρι στο μοντέλο του έκτακτου Δώρου Πάσχα.

Πέρα από τα μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, την επιδότηση βενζίνης και την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass), δεδομένου ότι έχουν ανοίξει κανονικά οι πλατφόρμες Power Pass και Fuel Pass 2, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λέγεται πως εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να επαναλάβει το καλοκαίρι του 2022 την «επιταγή ακρίβειας», η οποία δόθηκε το Πάσχα.

Σύμφωνα με τα σενάρια που ακούγονται, η νέα παροχή επιδόματος θα είναι όμοια με αυτή που δόθηκε πέρσι τα Χριστούγεννα, αλλά και το Πάσχα, στους ίδιους ακριβώς δικαιούχους.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες και πηγές στον ηλεκτρονικό τύπο, το κυβερνητικό επιτελείο αναζητά δημοσιονομικό περιθώριο για να επαναλάβει ενδεχομένως μία νέα «επιταγή ακρίβειας» που θα δοθεί στους πιο ευάλωτους με το μοντέλο που δόθηκε το «Δώρο Πάσχα» τον περασμένο Απρίλιο. Πρόθεση είναι να δοθούν τα έξτρα χρήματα μέσα στον Ιούλιο, όμως, το κατά πόσο αυτό είναι δυνατό, θα κριθεί μέσα στον Ιούλιο. Το δημοσιονομικό «παράθυρο» για το επίδομα «καλοκαιριού» αποτελεί και την προϋπόθεση για την επικείμενη χορήγησή του στους δικαιούχους.

Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πριν από λίγο καιρό, είχε αφήσει ανοιχτό το «παράθυρο» για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος 200 ευρώ μέσα στον Ιούλιο υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα εξασφαλιστεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

Οι δικαιούχοι για την καλοκαιρινή επιταγή ακρίβειας

Συνεπώς, αν βρεθούν τα δημοσιονομικά περιθώρια, το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί νέα επιταγή ακρίβειας, ύψους 200 ευρώ για τους πιο ευάλωτους.

Το επίδομα αυτό, εφόσον αποφασιστεί να δοθεί, αναμένεται να γίνει με το μοντέλο του έκτακτου Δώρου Πάσχα, δηλαδή σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη και συγκεκριμένα σε δικαιούχους που έλαβαν το Πάσχα τα εξής:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 19 
 3 
 5 
 4