Πώς βγαίνουν οι βάσεις;
Εσύ ξέρεις πως βγαίνουν οι βάσεις των σχολών; Ο Γιάννης Μεταξάς, σύμβουλος σπουδών της Orientum, εξηγεί με απλά λόγια, πώς βγάζει το Yπουργείο τις βάσεις των σχολών.

Εσύ ξέρεις πως βγαίνουν οι βάσεις των σχολών;

Ο Γιάννης Μεταξάς, σύμβουλος σπουδών της Orientum, εξηγεί με απλά λόγια πώς βγάζει το Yπουργείο τις βάσεις των σχολών.

Η διαδικασία είναι απλή:

Αφού ολοκληρωθεί η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων, το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου ξεκινάει να βγάλει τις βάσεις.

Τι έχει στη διάθεσή του;

  • Πρώτον, μια βάση δεδομένων με όλους τους υποψηφίους και
  • Δεύτερον, μια βάση δεδομένων με όλες τις σχολές, όπου δίπλα από κάθε σχολή έχει τις διαθέσιμες θέσεις εισακτέων.

Βάσεις 2022: Πότε θα ανακοινωθούν – Η προθεσμία για το Μηχανογραφικό

Ακολουθεί λοιπόν τα εξής βήματα:

1. επιλέγει το μηχανογραφικό ενός υποψήφιου με τυχαίο τρόπο.

2. πηγαίνει στην 1η του επιλογή και βλέπει 2 πράγματα:

a. αν υπάρχει κενή θέση στην σχολή. Αν ναι, τότε ο υποψήφιος μπαίνει στην σχολή.

b. Αν δεν υπάρχει κενή θέση, τότε ελέγχει αν τα μόρια του υποψηφίου για την συγκεκριμένη σχολή είναι λιγότερα από αυτόν που βρίσκεται στην τελευταία θέση εισακτέων (αυτός αποτελεί, προσωρινά, την βάση του τμήματος).

i. Αν τα μόριά του είναι λιγότερα, τότε ο υποψήφιος έχει χάσει την σχολή, γιατί έχουν ήδη γεμίσει οι θέσεις εισακτέων με υποψηφίους που είχαν περισσότερα μόρια από αυτόν. Τότε, το σύστημα πηγαίνει στην 2η επιλογή του υποψηφίου και επαναλαμβάνει την παραπάνω διαδικασία.

ii. Αν τα μόριά του είναι περισσότερα από τον, μέχρι τότε, τελευταίο εισακτέο, τότε ο υποψήφιος μπαίνει στην σχολή, ταξινομείται στην σειρά βάσει των μορίων του και ο, μέχρι τότε, τελευταίος εισακτέος βγαίνει από την σχολή και ξαναμπαίνει στη βάση δεδομένων των υποψηφίων προς κατάταξη.

Με την διαδικασία (αλγόριθμο) αυτή, το σύστημα εξασφαλίζει:

1. ότι ο κάθε υποψήφιος θα εισαχθεί στην υψηλότερη σχολή προτίμησης στο μηχανογραφικό του, της οποίας πιάνει την «βάση» και

2. ότι σε κάθε σχολή εισάγονται οι υποψήφιοι με τα υψηλότερα μόρια, που την είχαν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους, ανεξαρτήτως της σειράς που την είχαν δηλώσει.

Όταν γεμίσουν όλες οι θέσεις εισακτέων, όλων των σχολών ή εξαντληθούν οι υποψήφιοι, τότε ολοκληρώνεται η διαδικασία δημιουργίας των βάσεων.

Είναι λοιπόν σημαντικό να βάλεις στο μηχανογραφικό σου τη σχολές σε σειρά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και όχι ανάλογα με τα μόρια σου.

Βάσεις 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Το neolaia.gr είναι δίπλα στους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, δημοσιεύοντας προτεινόμενα θέματα πολύ πριν την έναρξη των Πανελληνίων, αλλά και τα θέματα που «έπεσαν» στις εξετάσεις, τις απαντήσεις και τους σχολιασμούς τους. Συντονιστείτε εδώ και εδώ για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2022, τις βάσεις εισαγωγής 2022, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και επικαιροποιημένες εξελίξεις για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

Το neolaia.gr και η Orientum εύχονται καλή σταδιοδρομία σε όλους και όλες τους/-τις υποψηφίους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 9 
 0 
 1 
 0