Υπολογισμός Μορίων 2022: Μετατρέψτε ΕΔΩ τους βαθμούς σας σε μόρια
Υπολογισμός Μορίων 2022: Πού και πώς θα υπολογίσετε τα μόρια που συγκεντρώσατε - Δείτε τις online εφαρμογές

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες 2022.

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, λίγα λεπτά πριν τη 13:00 το μεσημέρι, οι καταστάσεις με τους βαθμούς αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας και περιέχουν τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία σας!

Υπολογισμός Μορίων 2022: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια (Online εφαρμογές)

Το neolaia.gr σας ενημερώνει για όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον υπολογισμό των μορίων.

Οι υποψήφιοι, κάθε χρόνο, αμέσως μετά την έκδοση των βαθμολογιών, μετατρέπουν τους βαθμούς τους σε μόρια. Τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο κάθε υποψήφιος, θα καθορίσουν σε ποια Σχολή/Τμήμα θα περάσει, μόλις βγουν οι Βάσεις Εισαγωγής (δηλαδή τα μόρια των Τμημάτων).

Την εφαρμογή υπολογισμού των μορίων του Υπουργείου Παιδείας μπορείτε να τη δείτε εδώ: markcalc.it.minedu.gov.gr.

Υπολογισμός Μορίων 2022 μέσα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ.

Υπενθυμίζεται ότι, κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη υπηρεσία ανοίγει λίγο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων, έτσι ώστε οι υποψήφιοι να μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν.

Σημειώνεται ότι, για τον υπολογισμό μορίων 2022, οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιούν και την εφαρμογή της ΟΕΦΕ, η οποία είναι διαθέσιμη στο: https://www.oefe.gr/el/normal/credits-calculation_el.aspx

Υπολογισμός Μορίων 2022 μέσα από την εφαρμογή του ΟΕΦΕ.

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

  • Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.
  • Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.
  • Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2022 – Δείτε ΕΔΩ τους βαθμούς

Περίπου 100.000 μαθητές είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2022 και έφτασε επιτέλους η ώρα να μάθουν τη βαθμολογία τους.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους εδώ πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Συμπληρώστε τον 8-ψήφιο κωδικό υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου και τα 4 κεφαλαία αρχικά των ονομαστικών στοιχείων σας με τη σειρά: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και πατήστε “Είσοδος”.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία σας 

Πανελλήνιες 2022 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

H ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται, εκτός απροόπτου, να γίνει τις επόμενες μέρες, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν όλα τα βαθμολογικά στοιχεία για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 και μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό 2022 (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Δείτε περισσότερα για το μηχανογραφικό ΕΔΩ.

Βάσεις 2022: Πότε ανακοινώνονται

Οι βάσεις εισαγωγής 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2022 θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους και με SMS και μέσω της εφαρμογής του ΥΠΑΙΘ.

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες φέτος είναι 68.394, κατά 10% λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. Στο παραπάνω νούμερο δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο Εμπορικό Ναυτικό.

Με βάση το ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων σε αρκετές περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ίδιου γνωστικού αντικειμένου, αναμένεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Να σημειωθεί ότι για να εισαχθεί ένας υποψήφιος, πρέπει να έχει ίση ή μεγαλύτερη βαθμολογία από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στη Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση, που επιθυμεί.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Το neolaia.gr είναι δίπλα στους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, δημοσιεύοντας προτεινόμενα θέματα πολύ πριν την έναρξη των Πανελληνίων, αλλά και τα θέματα που «έπεσαν» στις εξετάσεις, τις απαντήσεις και τους σχολιασμούς τους. Συντονιστείτε εδώ και εδώ για να δείτε πρώτοι/-ες τα αποτελέσματα Πανελληνίων 2022, τις βάσεις εισαγωγής 2022, συμβουλές και οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, όλα τα νέα και επικαιροποιημένες εξελίξεις για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων, τα στατιστικά και τις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘ!

Το neolaia.gr εύχεται καλή σταδιοδρομία σε όλους και όλες τους/-τις υποψηφίους.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 3 
 1 
 2 
 0