Οι συμβουλές του Jim Cramer για να γίνει ένας 20ρης... εκατομμυριούχος!
Οι πολύτιμες συμβουλές του Jim Cramer προς τους σημερινούς νέους και νέες που θέλουν να πλουτίσουν!

Ο Jim Cramer παρουσιάζει την αρκετά δημοφιλή εκπομπή του CNBC «Mad Money» και είναι θερμός υποστηρικτής της αποταμίευσης. Σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο ίδιος όταν διένυε τη «χρυσή δεκαετία» των 20, αποταμίευε 100 δολάρια τον μήνα. Μάλιστα πρόκειται για την εποχή που ήταν τόσο φτωχός που κοιμόταν στο αυτοκίνητό του.

Παρ’ όλα αυτά ο Jim Cramer έχει δηλώσει πως η αποταμίευση ήταν αυτό που στην πραγματικότητα τον έκανε εκατομμυριούχο.

«Πάντα λένε ότι “δεν έχω τίποτα”. Το ακούω από ανθρώπους στα 20 τους όλη την ώρα», λέει χαρακτηριστικά ο Jim Cramer.

Για τον Jim Cramer το «μυστικό» για να γίνει κάποιος πλούσιος είναι η πειθαρχία με σκοπό να τηρήσει ένα επενδυτικό σχέδιο και όχι να έχει περισσότερα χρήματα φέρνοντας ως ζωντανό παράδειγμα τον ίδιο του τον εαυτό. Στα 20 του ο Jim Cramer ζούσε για περίπου εννέα μήνες στο αυτοκίνητό του, αλλά δεν σταμάτησε να βάζει 100 δολάρια στην άκρη κάθε μήνα για τις επενδύσεις του.

Όπως είπε στο CNBC, εκείνη την εποχή, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, δούλευε ως ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες και έβγαζε πολύ λίγα. Μια φορά, ενώ έλειπε σε ταξίδι για δουλειά, ένας κλέφτης μπήκε στο σπίτι του και έκλεψε ό,τι είχε. Άδειασε μέχρι και τον τραπεζικό λογαριασμό του, στον οποίο είχε τα χρήματα που χρειαζόταν για να πληρώσει το ενοίκιο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον διώξουν από το σπίτι που έμενε και να καταλήξει να κοιμάται στο Ford αυτοκίνητό του, το οποίο πάρκαρε τη νύχτα στα σημεία ανάπαυσης του αυτοκινητοδρόμου. Μάλιστα για να προστατευθεί είχε πάνω του ένα όπλο και ένα τσεκούρι, ενώ ένα μπουκάλι Jack Daniel’s, ήταν δίπλα του προκειμένου να αντέχει την κατάσταση.

Ωστόσο, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, όμως, επένδυε ένα μέρος από τα χρήματα που έβγαζε σε ένα αμοιβαίο της Fidelity. Μόλις τα οικονομικά του σταθεροποιήθηκαν, δεν επαναπαύθηκε. Αντιθέτως άρχισε να αυξάνει το ποσό που επενδύει κάθε μήνα και μέχρι να γίνει 45 χρόνων, είχε περίπου 1,5 εκατ. δολάρια.

Ο ίδιος αποδίδει αυτή την επιτυχία στο γεγονός ότι άρχισε να επενδύει νωρίς και ήταν συνεπής, βάζοντας κάτι στην άκρη κάθε μήνα.

Ψς εκ τούτου η συμβουλή που έχει να δώσει ο Jim Cramer στους σημερινούς νέους και νέες είναι να επενδύουν ένα μέρος από τα χρήματα που κερδίζουν κάθε μήνα, ώστε να αποκτήσουν αυτή τη συνήθεια. Πολλοί οικονομικοί σύμβουλοι συστήνουν να βάζει κανείς στην άκρη το 10% των εσόδων του, αλλά ο Cramer λέει ότι ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει με μικρά ποσά αν χρειαστεί, όπως έκανε εκείνος, με 100 δολάρια τον μήνα.

Με πληροφορίες από το «Moneyreview»

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;