Netflix: Ακόμα 300 άνθρωποι απολύθηκαν - Συνεχίζει να χάνει συνδρομητές
Το Netflix συνεχίζει να μειώνει το προσωπικό του σε μία προσπάθεια να ισορροπήσει τις απώλειες των συνδρομητών και την πτώση της μετοχής του.

Σε ένα δεύτερο κύμα απολύσεων προχώρησε η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα streaming Netflix. Ο γίγαντας του streaming άφησε χωρίς δουλειά περίπου 300 υπαλλήλους, ένα ποσοστό της τάξης του 4% του συνολικού προσωπικού της.

Οι περικοπές στον αριθμό των υπαλλήλων αφορούν πολλές επιχειρηματικές λειτουργίες στην εταιρεία, με ένα μεγάλο μέρος θέσεων εργασίας να χάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το δεύτερο αυτό κύμα απολύσεων έρχεται μετά την απόλυση περίπου 150 εργαζομένων, που είχε προηγηθεί τον Μάιο.

Τότε η πλατφόρμα, με εργατικό δυναμικό περίπου 11.000 υπαλλήλων σε παγκόσμιο επίπεδο, απέλυσε δεκάδες εξωτερικούς συνεργάτες και εργαζόμενους με μερική απασχόληση. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες απολύσεις μέσα στο 2022, καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έφερε η μείωση των συνδρομητών της, αλλά και η πτώση της μετοχής της.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix έκανε μία πρώτη δήλωση στο περιοδικό Variety και ανέφερε:

«Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους.

Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές έτσι ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για την πλατφόρμα και εργαζόμαστε σκληρά ώστε να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση»

Το Netflix έχει χάσει σχεδόν το 70% της αξίας του από τότε που ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές του μειώθηκαν κατά 200.000 στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022. Τότε, είχε ανακοινώσει ότι αναμένεται να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Όμως παρά τη μείωση του αριθμού συνδρομητών και την πτώση στην τιμή της μετοχής, το Netflix εξακολουθεί να σχεδιάζει να κάνει υπέρογκες δαπάνες σε πρωτότυπες ταινίες και σειρές μέσα στο 2022. Μάλιστα, ο προϋπολογισμός για το πρωτότυπο περιεχόμενο αγγίζει τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά από πολλά χρόνια κυριαρχίας στο πεδίο του streaming, το Netflix έχει να αντιμετωπίσει έναν σοβαρό ανταγωνισμό με την εμφάνιση άλλων streaming υπηρεσιών όπως το Disney+, το Peacock, το Paramount+ και το HBO Max. Η δημιουργία όλο και περισσότερων streaming υπηρεσιών αύξησε την πίεση που δέχθηκε η ομάδα του Netflix ώστε να προσελκύσει και να διατηρήσει τους συνδρομητές της.

Να σημειωθεί ότι το Netflix δεν είναι η μόνη εταιρεία του Hollywood που απολύει εργαζόμενους αυτό το διάστημα. Η πλατφόρμα του στούντιο Warner Bros. Discovery έχει επίσης απολύσει προσωπικό, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος και το χρέος της μετά τη συγχώνευση με την WarnerMedia που οδήγησε στη δημιουργία της νέας εταιρείας.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;