Πάτρα: Πολύωρη κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε στην Ασφάλεια και έδωσε μία κατάθεση που διήρκησε 10 ώρες.

Όπως έγινε γνωστό από το πρωί της Τρίτης, η αδερφή της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, κλήθηκε στο τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ως μάρτυρας μετά και την υποβολή του πορίσματος των ιατροδικαστών για τον θάνατο των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας. Το ιατροδικαστικό πόρισμα αποδίδει τους θανάτους των δύο παιδιών σε εγκληματική ενέργεια. Η κατάθεση της αδερφής της κατηγορούμενης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ήταν μαραθώνια.

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε για κατάθεση είναι ότι την ημέρα θανάτου τής μόλις 6 μηνών Ίριδας, η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, μαζί με την 33χρονη αδελφή της Ρούλα και την 9χρονη Τζωρτζίνα, που κατέληξε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα από χρήση κεταμίνης, που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της. Να σημειωθεί πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε στην Ασφάλεια με την ιδιότητα του μάρτυρα και όχι ως κατηγορουμένη.

Η κατάθεση της ολοκληρώθηκε έπειτα από 10 ώρες και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που καλείται η kathimerini.gr, δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στην υπόθεση. Σε παλαιότερη κατάθεσή της στο πλαίσιο προανάκρισης για τον θάνατο του βρέφους, την άνοιξη του 2021, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι εκείνη είχε βρει νεκρή στην κούνια της την Ίριδα και είχε καλέσει αμέσως το ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, είχε καταθέσει πως:

«Το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία φορά, περί τις 02.30. Η μαμά του πήγε από πάνω του, της έβαλε την πιπίλα της, τη σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε»

Αργότερα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της είχε διαφοροποιηθεί, σημειώνοντας ότι το μωρό ξύπνησε και στις 7.30 και είχε δηλώσει:

«Γύρω στις 7.30, περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο, της λέω της Ρούλας: “Πήγαινε εσύ”, γιατί μέσα στον ύπνο μου δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε»

Το διάστημα που ακολούθησε τη σύλληψη και προφυλάκιση της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο, αρχές του 2022, της 9χρονης Τζωρτζίνας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε δημοσίως υποστηρίξει ότι η αδελφή της ήταν υπόδειγμα μητέρας. Όπως είχε πει:

«Για μένα ήταν μια μάνα υπόδειγμα. Τη στηρίζω μέχρι τελικής πτώσεως, θα τη στηρίξουμε ό,τι και να λένε»

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας υπεβλήθη τη Δευτέρα στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών. Όπως έγινε γνωστό, αποδίδει τους θανάτους των δύο παιδιών σε εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα σε θάνατο από ασφυξία. Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου»

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;