Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές πόλεις με τον περισσότερο ήλιο
Η μηχανή αναζήτησης εξοχικών κατοικιών Holidu έφτιαξε μία λίστα με τις ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν τον περισσότερο ήλιο.

Καθώς το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και επίσημα, θέλουμε να κανονίσουμε τις διακοπές μας και να πάμε να απολαύσουμε τον ήλιο. Η μηχανή αναζήτησης εξοχικών κατοικιών Holidu, για να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή μας, ανέδειξε τη λίστα με τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης.

Όπως περίμενες, ο ευρωπαϊκός νότος μονοπωλεί τη λίστα. Ωστόσο, στην κορυφαία πεντάδα κύριο λόγο έχουν πόλεις της Ιταλίας και της Ισπανίας και, όχι, τόσο της Ελλάδας.

Η μηχανή αναζήτησης υπολόγισε τον μέσο όρο των ωρών ηλιοφάνειας ανά μήνα, στις 300 πολυπληθέστερες πόλεις της Ευρώπης, με βάση τα δεδομένα του World Weather Online. Εμείς σου συγκεντρώσαμε τις πέντε κορυφαίες!

5. Μεσσίνα, Ιταλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nino Merrino Secondo (@ninomerrinosecondo)

Με μέσο όρο 345 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα, η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Σικελίας έρχεται πέμπτη στην κατάταξη. Η πόλη της Σικελίας δεν είναι μόνο ηλιόλουστη, άλλα έχει και μακρά ιστορία. Το αστικό τοπίο έχει στιγματιστεί από ιστορικές μάχες, τεράστιες πυρκαγιές και καταστροφικοί σεισμοί.

4. Μάλαγα, Ισπανία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marcela Amigo (@marcelaamigo)

Η ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστική πόλη της Ισπανίας μετρά κάτι παραπάνω από 345 ώρες ηλιοφάνειας κάθε μήνα, ενώ, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στην Μάλαγα μπορείς να επισκεφθείς εκκλησίες, μουσεία, αλλά και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο. Για εσένα που αναζητάς την χαλάρωση, μπορείς να την βρεις σε κάποια από τις πολλές παραλίες, είτε στο Montes de Málaga, ένα φυσικό πάρκο 5.000 εκταρίων μέσα από το οποίο ρέει ο ποταμός Río Guadalmedina.

3. Μούρθια, Ισπανία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golfbreaks.ie (@golfbreaks.ie)

Στη νοτιοανατολική Ισπανία βρίσκεται η τρίτη πιο ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης. Η Μούρθιο, κατά μέσο όρο, έχει 346 ώρες ηλιοφάνειας το μήνα. Οι θερμοκρασίες στη Μούρθια φτάνουν συχνά σε υψηλά επίπεδα. Όμως, μία χαλαρωτική βουτιά στην Costa Cálida είναι ό,τι χρειάζεσαι, ενώ, το ακρωτήριο του Manga del Mar Menor ή οι όρμοι της Καρθαγένης αποτελούν πόλους έλξης τουριστών. Άλλο ένα σημείο της πόλης που παρουσιάζει ευρύτερο ενδιαφέρον είναι η περιοχή γύρω από το κέντρο.

2. Κατάνια, Ιταλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giulia Cimarelli (@giucima)

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης με τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης βρίσκεται η Κατάνια, στην Σικελία. Η πόλη έχει 347 ώρες ηλιοφάνειας κατά μέσο όρο τον μήνα. Χάρη στη μπαρόκ αρχιτεκτονική της, η πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύει, κάθε χρόνο, πλήθος τουρίστων, οι οποίοι επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της πόλης με την Piazza del Duomo ή το Palazzo degli Elefanti. Άλλο ένα, επίσης, δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης είναι η Playa di Catania.

1. Αλικάντε, Ισπανία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη @ar_tesanias_by_ar (@recorramos_juntos)

Η πιο ηλιόλουστη πόλη της Ευρώπης βρίσκεται στην Ισπανία. Η πόλη έχει κατά μέσο όρο 349 ώρες ηλιοφάνειας τον μήνα. Το Αλικάντε είναι το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν τον ήλιο, ακτές και παραλίες, αλλά και μια γοητευτική παλαιά πόλη και ιστορικά κτίρια, που κάνουν το ταξίδι μοναδικό. Αν βρεθείς στο Αλικάντε θα πρέπει να δοκιμάσεις και τα παραδοσιακά πιάτα με ρύζι, όπως Arroz Negro, μαύρο ρύζι με καλαμάρια.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;