Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για το 2022
Η συμβουλευτική εταιρεία εργατικού δυναμικού ECA International δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις για να ζει κανείς το 2022.

Πολλή συζήτηση γίνεται για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις. Από το πόσοι πολίτες μπορούν να ζουν σε μία μεγαλούπολη, το κόστος ζωής σε αυτές, αλλά και το πόσο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας να ζούμε σε τέτοιες πόλεις. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία, όμως, είναι το κόστος ζωής σε αυτές.

Τώρα, η συμβουλευτική εταιρεία εργατικού δυναμικού ECA International δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζεις. Και αυτή τη χρονιά, στην κορυφή της λίστας βρίσκουμε το Χονγκ Κονγκ!

Η εταιρεία φτιάχνει τη λίστα με βάση διάφορους παράγοντες. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η μέση τιμή των βασικών οικιακών προϊόντων όπως το γάλα και το ψωμί, των ενοικίων, των δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς και η ισχύ που έχει το τοπικό νόμισμα.

Φέτος είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση για φέτος βλέπουμε τη Νέα Υόρκη, η οποία ανέβηκε από την 4η θέση που βρέθηκε πέρσι. Ποιες άλλες, όμως, είναι στην κορυφαία (;) εικοσάδα;

  1. Χονγκ Κονγκ (1η και το 2021)
  2. Νέα Υόρκη (4η)
  3. Γενεύη (3η)
  4. Λονδίνο (5η)
  5. Τόκιο (2η)
  6. Τελ Αβίβ (7η)
  7. Ζυρίχη (6η)
  8. Σαγκάη (9η)
  9. Γκουανγκζού (10η)
  10. Σεούλ (8η)
  11. Σαν Φρανσίσκο (15η)
  12. Σενζέν (12η)
  13. Σιγκαπούρη (13η)
  14. Πεκίνο (16ο πέρυσι)
  15. Ιερουσαλήμ (18)
  16. Βέρνη (17η)
  17. Γιοκοχάμα (11η)
  18. Κοπεγχάγη (14η)
  19. Όσλο (19η)
  20. Ταϊπέι (21η)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Who’s on Top (@whos.on_top)

Όπως βλέπεις από τη λίστα, οι πόλεις της Ασίας έχουν αρκετό υψηλό κόστος διαβίωσης. Πέρα από το Χονγκ Κονγκ, που βρίσκουμε στην κορυφή της λίστας, βλέπουμε επίσης το Τόκιο, τη Σαγκάη, τη Γκουανγκζού (στην Κίνα), τη Σεούλ και το Τελ Αβίβ. Η Ασία καταλαμβάνει έξι θέσεις στην κορυφαία δεκάδα, οπότε, αναμφίβολα διεκδικεί τον τίτλο της ακριβότερης ηπείρου.

Ο Lee Quane, περιφερειακός διευθυντής του ECA για την Ασία, εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την αυξανόμενη παρουσία της ηπειρωτικής Κίνας στην εν λόγω λίστα:

«Η πλειονότητα των πόλεων της ηπειρωτικής Κίνας στις λίστες μας εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού, από εκείνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, αλλά είναι ακόμη χαμηλότερα από άλλες περιοχές της Ασίας. Ο κύριος λόγος, ως εκ τούτου, της ανόδου τους στις λίστες είναι η συνεχιζόμενη ισχύς του κινεζικού νομίσματος, του γιουάν έναντι άλλων μεγάλων εθνικών νομισμάτων»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hong Kong• 香港 🇭🇰 (@hongkong.explore)

Οι περισσότερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν σημειώσει πτώση στην κατάταξη. Σε αυτό οφείλεται η ασταθής περίοδος, που ήρθε μετά την πανδημία του κορωνοϊού, για το ευρώ. Σημαντική πτώση σημείωσε το Παρίσι, καθώς έπεσε από τις ακριβότερες 30 πόλεις και άλλες όπως η Μαδρίτη, οι Βρυξέλλες και η Ρώμη σημείωσαν, επίσης, πτώση.

Όπως υπογράμμισε ο Quane:

«Σχεδόν κάθε μεγάλη πόλη της Ευρωζώνης σημείωσε πτώση στην κατάταξη φέτος, καθώς το ευρώ είχε χειρότερη απόδοση τους τελευταίους 12 μήνες από το αμερικάνικο και τη βρετανική λίρα»

Άλλοι παράγοντες που μπορούν μα παίξουν ρόλο για τη λίστα που θα καταλάβει η κάθε πόλη στην κατάταξη είναι και η πολιτική και οι διεθνείς συγκρούσεις. Για παράδειγμα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι συνοδευτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από πολλές χώρες οδήγησαν τη Μόσχα στην 62η θέση και την Αγία Πετρούπολη στην 147η.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @citymoscow

Ποια είναι, όμως, η πιο ακριβή πόλη της Ευρώπης; Όπως φαίνεται από την εν λόγω λίστα, η Γενεύη της Ελβετίας βρίσκεται στην 3η θέση. Στο να βρούμε την Ευρωπαϊκή πόλη αυτή τόσο ψηλά οφείλεται στο ότι η χώρα χρησιμοποιεί το ελβετικό φράγκο αντί για το ευρώ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Geneva.Life (@geneva.life)

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;