Αποκλεισμός για τις τρανς γυναίκες στις γυναικείες διοργανώσεις κολύμβησης
Η νέα πολιτική θα απαιτεί από τις τρανς κολυμβήτριες να έχουν ολοκληρώσει τη φυλομετάβασή τους μέχρι την ηλικία των 12 - Ανάμεσά στις τρανς γυναίκες που αποκλείονται και η κολυμβήτρια Lia Thomas

Η παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης (FINA) ψήφισε την Κυριακή (19/06) τον περιορισμό της συμμετοχής των τρανς γυναικών αθλητριών σε κορυφαίες γυναικείες διοργανώσεις.

Η FINE γνωστοποίησε παράλληλα ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία ομάδας για την εγκαθίδρυση μιας «ανοιχτής» κατηγορίας σε ορισμένα τουρνουά ως μέρος της νέας πολιτικής της.

Μεταξύ των αποκλεισμένων και η Lia Thomas, η οποία υπήρξε η πρώτη trans αθλήτρια που κέρδισε τον τίτλο της πρώτης θέσης στον Εθνικό Αθλητικό Κολεγιακό Σύλλογο των ΗΠΑ με χρόνο 4 λεπτά 33:24.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια του έκτακτου γενικού συνεδρίου της FINA στο περιθώριο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, αφού τα μέλη ενημερώθηκαν για την έκθεση μίας ομάδας δράσης για transgender που αποτελείται από κορυφαία ιατρικά, νομικά και αθλητικά πρόσωπα.

Η νέα πολιτική θα απαιτεί από τις τρανς κολυμβήτριες να έχουν ολοκληρώσει τη φυλομετάβασή τους μέχρι την ηλικία των 12 ετών, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες γυναικών.

Η απόφαση εγκρίθηκε με πλειοψηφία περίπου 71%, αφού τέθηκε στα μέλη 152 εθνικών ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου που είχαν συγκεντρωθεί για το συνέδριο στην «Puskas Arena».

Πηγή κεντρικής εικόνας: Twitter

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;