Πάτρα: Αύριο το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας - Τι υποστηρίζει ο Λέων
Τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, αναμένεται να παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, αναμένεται να παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άτυχων παιδιών από την Πάτρα.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων βρέθηκε καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και μίλησε για το περιεχόμενό της. Ωστόσο, ο γνωστός ιατροδικαστής δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, που έκανε την έρευνα, δήλωσε:

«Δεν διάβασε απλώς τα ευρήματα, αλλά τα επιβεβαίωσε ένα, ένα για να μην υπάρχει άλλη δυνατότητα να ζητηθεί όποιος μελλοντικός επανέλεγχος και το πόρισμα να έχει αδιαμφισβήτητη αιτία θανάτου»

Όπως είπε για την αιτία θανάτου των δύο παιδιών, επιχείρησε «να υπερκεράσει όποια προηγούμενη αιτία» και να δώσει μία «ακλόνητη αιτία θανάτου για τα δύο πρώτα παιδιά». Με αυτόν τον τρόπο «σταματά την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί όλη αυτή την περίοδο».

Σε ερώτηση για το ποια είναι αυτή η αιτία θανάτου, εξέφρασε την προσωπική του άποψη, όπως τόνισε, και είπε ότι πρόκειται για ασφυκτικούς θανάτους. Η άποψη αυτή, όμως, τόνισε, στηρίζεται στα ευρήματα. Όπως είπε:

«Όλα τα ευρήματα δείχνουν πως όσον αφορά στο δεύτερο παιδί (σ.σ. Ίριδα), είναι ξεκάθαρο -και ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, αν θέλετε τη γνώμη μου- ότι κατευθύνουν (σ.σ. τα ευρήματα) προς τον ασφυκτικό θάνατο. Και στη Μαλένα, με όλους τους επανελέγχους που έχουν γίνει, οδηγούμαστε στην ίδια αιτία θανάτου» 

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος τόνισε πως έχει ιδιαίτερη σημασία η οποία αιτία θανάτου αναφερθεί, να αναγράφεται με σαφήνεια και όχι ως πιθανή.

Σε περίπτωση που έχουμε εγκληματικές ενέργειες, τότε «θα έχουμε εξελίξεις» είπε και συμπλήρωσε πως θα κληθούν μάρτυρες από τις οικογένειες, το φιλικό περιβάλλον και πρόσωπα που ήταν στο σημείο την ώρα των θανάτων.

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
90'
2 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
0'
56 - 61
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;