Eurovision 2023: Αντιδρά η Ουκρανία με την απόφαση της EBU να μη διεξαχθεί ο διαγωνισμός στη χώρα
Η EBU ανακοίνωσε ότι η Eurovision 2023 δε θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και η απόφαση αυτή βρίσκει τη νικήτρια χώρα αντίθετη.

Μεγάλος ντόρος έχει γίνει μετά τη νίκη της Ουκρανίας με τους Kalush Orchestra για το πού θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός της Eurovision τον επόμενο χρόνο. Συνήθως, η νικητήρια χώρα είναι αυτή που διοργανώνει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο. Κάτι που με απόφαση της EBU δε θα γίνει εξαιτίας του πολέμου στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Η απόφαση αυτή της EBU βρίσκει αντίθετη την Ουκρανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ολεξάντρ Τκατσένκο. Μάλιστα, ο υπουργός ζήτησε διαπραγματεύσεις με σκοπό τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2023 στη χώρα του.

Σύμφωνα με την παράδοση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού φιλοξενεί τη διοργάνωση τον επόμενο χρόνο, αλλά την Παρασκευή η EBU ανακοίνωσε ότι ο προσεχής διαγωνισμός δεν μπορεί να φιλοξενηθεί στην Ουκρανία δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου. Στην ανακοίνωσή της η EBU αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το BBC για τη μεταφορά της διοργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου να εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση. Οπότε ίσως και αυτός είναι ο λόγος που η EBU βρίσκεται σε συνομιλίες με το BBC.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;