Kalush Orchestra: Οι νικητές της Eurovision πούλησαν το τρόπαιο και συγκέντρωσαν 900.000 δολάρια
Οι νικητές της Eurovision 2022, Kalush Orchestra, πούλησαν την Κυριακή το τρόπαιο του διαγωνισμού σε δημοπρασία στο Facebook και συγκέντρωσαν 900.000 δολάρια για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι Kalush Orchestra, όταν κέρδισαν τη Eurovision 2022, είχαν δηλώσει πως θα πούλαγαν το έπαθλο του μουσικού διαγωνισμού για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Το συγκρότημα έκανε πράξεις τις δηλώσεις του και κατάφερε να συγκεντρώσει 900.000 δολάρια, δηλαδή 837.180 ευρώ,

Το συγκρότημα κέρδισε τη φετινή Eurovision με το τραγούδι «Stefania». Η συμμετοχή της χώρας στην οποία εισέβαλε η Ρωσία προκάλεσε ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη. Η υποστήριξη από όλη την Ευρώπη έγινε ευπρόσδεκτη από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μετά τη νίκη τους αυτή, τα μέλη του συγκροτήματος είχαν δηλώσει πως πωλούν το τρόπαιο του διαγωνισμού σε δημοπρασία για να συγκεντρώσουν λεφτά για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας τους. Έτσι, την Κυριακή, οι Kalush Orchestra πώλησαν το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook. Η δημοπρασία έγινε μαζί με τον παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1