Eurovision 2022: Το νικητήριο τραγούδι «Stefania» απέκτησε ένα άκρως συγκινητικό βίντεο κλιπ
Το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2022, «Stefania», απέκτησε ένα σπαρακτικό βίντεο κλιπ με εικόνες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Λίγες ώρες μετά τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022, οι Kalush Orchestra μοιράστηκαν το πρώτο επίσημο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Stefania» της Ουκρανίας, το οποίο κέρδισε στον χθεσινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Το συγκρότημα μοιράστηκε το βίντεο κλιπ μέσα από τον λογαριασμό του στο YouTube.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι δημιουργοί του, τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ έγιναν στις πόλεις Μπούτσα, Χοστομέλ, Ιρπίν, Μποροντιάνκα και στις πόλεις γύρω από το Κίεβο που έχουν πληγεί μετά από τη ρωσική εισβολή. Μάλιστα, οι δημιουργοί αφιερώνουν το βίντεο κλιπ στον:

«Γενναίο ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας. Σε κάθε άντρα, σε κάθε γυναίκα, σε κάθε αθώο παιδί»

Μέσα από το βίντεο κλιπ, το συγκρότημα θέλει να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα για τις καταστροφές του πολέμου, τη φρίκη και τον όλεθρο που αφήνει πίσω του. Οι εικόνες που βλέπουμε είναι από κατεστραμμένες πόλεις, καταφύγια, οικογένειες να χωρίζονται, αυτοσχέδιες βόμβες, φλεγόμενα τανκς.

Το συγκρότημα αναφέρει στο YouTube:

«Αν και δεν υπάρχει λέξη για τον πόλεμο στο τραγούδι, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να συνδέουν το τραγούδι με τη μητέρα Ουκρανία. Επιπλέον, η κοινωνία άρχισε να το αποκαλεί τον ύμνο του πολέμου μας!

Αλλά αν η Στεφανία είναι τώρα ο ύμνος του πολέμου μας, θα ήθελα να γίνει ο ύμνος της νίκης μας»

Οι νικητές της Eurovision 2022 αναφέρουν επίσης:

«Αυτό το βιντεοκλίπ βασίζεται σε αληθινά γεγονότα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία το 2022. Μην επαναλάβετε/αντιγράψετε/μιμηθείτε αυτά που βλέπετε στο βίντεο, μην θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία σας»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;