Kεραμέως: «Έως τις 17:30 το νέο ολοήμερο σχολείο» - Όσα είπε η Υπουργός Παιδείας
Από το βήμα του συνεδρίου για το δημογραφικό ζήτημα, η υπουργός Παιδείας παρουσίασε τις βασικές πτυχές του νέου ολοήμερου σχολείου.

Από το βήμα του συνεδρίου για το δημογραφικό ζήτημα, η υπουργός Παιδείας παρουσίασε τις βασικές πτυχές του νέου ολοήμερου σχολείου.

Η Νίκη Κεραμέως εστίασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα κοινωνικά και μορφωτικά οφέλη για τους μαθητές των σχολείων, αλλά και για το σύνολο της ελληνικής οικογένειας, στα οποία έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα η κυβέρνηση.

Επιπλέον, η υπουργός εξειδίκευσε το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το πρωί από το βήμα του συνεδρίου για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών έως τις 6 το απόγευμα.

«Το μέτρο θα ξεκινήσει πιλοτικά σε επιλεγμένα σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της περιφέρειας από τον Σεπτέμβριο, με τη διεύρυνση κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, να φτάνει αρχικά μέχρι τις 5:30 μ.μ.. Η εισαγωγή των μαθητών στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα είναι ελεύθερη, δηλαδή χωρίς τυχόν οικονομικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η οικογένεια του μαθητή» περιέγραψε η υπουργός επισημαίνοντας ότι: «ο στόχος είναι διττός, από τη μια η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, και αφετέρου τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και των εργαζόμενων».

Σύμφωνα με την Υπουργό, το μέτρο θα ανακουφίσει τις οικογένειες των παιδιών, και παράλληλα, το παιδί θα έχει ποιοτικό χρόνο για παιχνίδι και ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του, αφού θα καλύπτεται τόσο η μελέτη αλλά και οι δημιουργικές δράσεις στο σχολείο.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η κυβέρνηση οριζοντίως έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη και πολυδιάστατη δέσμη ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και πράγματι στο υπουργείο Παιδείας έχουμε προχωρήσει σε πολλές αλλαγές προκειμένου να υποστηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και να επεκτείνουμε τις δωρεάν παροχές εκπαίδευσης».

Πηγή Φωτογραφίας; Intime

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;