Έκτακτη ανακοίνωση: Παιδικοί σταθμοί και Δημοτικά με ωράριο μέχρι τις 18:00 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση ωραρίου σε παιδικούς σταθμούς και Δημοτικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφώνησε ομιλία στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Από το βήμα συνεδρίου με αντικείμενο το δημογραφικό ζήτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών έως τις 6 το απόγευμα.

«Σε τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκονται και μερικές πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, η επέκταση για παράδειγμα των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις 6 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημογραφικό ζήτημα κρίσιμο για το σήμερα, αλλά και εκρηκτικό για το αύριο σημειώνοντας πως «πρόκειται για μια βόμβα το χρονόμετρο της οποίας κινείται γρήγορα και καλούμαστε να απενεργοποιήσουμε έγκαιρα…» και προανήγγειλε στοχευμένες παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια επίλυσης του σύνθετου αυτού προβλήματος της χώρας.

Επίσης, έκανε λόγο και για συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Αθήνα, προκειμένου να μετατραπούν σε στέγη για νέα ζευγάρια και να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα των ακριβών ενοικίων.

«Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς», είπε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του, καθώς είναι δύσκολο μέσα σε ένα μικρό διάστημα, να λυθούν προβλήματα δεκαετιών, με τις προτεινόμενες δράσεις, όπως είπε, να μην συναντούν συχνά τη συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Σε τελική ευθεία βρίσκονται ορισμένες πρωτοβουολίες άμεσης εφαρμογής, όπως η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις έξι το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν τη μελέτη των παιδιών, ανακουφίζοντας τους γονείς στο σπίτι. Και η στελέχωση των μονάδων υγείας, κυρίως των νησιών, από γυναικολόγους και παιδιάτρους…».

Πηγή φωτογραφιών: Intime

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 2