Πανελλήνιες 2022: Σχολιασμός των θεμάτων από την ΟΕΦΕ σε Ανατομία, ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών & Αρχές Βιολογικής Γεωργίας των ΕΠΑΛ
Ο σχολιασμός του ΟΕΦΕ για τα θέματα που «έπεσαν» σε Ανατομία, ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών & Αρχές Βιολογικής Γεωργίας των ΕΠΑΛ.

Συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2022 σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, με τους υποψηφίους και τις υποψήφιες των ΕΠΑΛ να εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Σχετικά με το μάθημα της Ανατομίας – Φυσιολογίας 2
Είναι μάθημα ειδικότητας. Στην «Ανατομία – Φυσιολογία 2» εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τον τομέα «Υγείας και Πρόνοιας – Ευεξίας».

Σχετικά με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)
Είναι μάθημα ειδικότητας. Στις «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ)» εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τον τομέα «Διοίκησης και Οικονομίας».

Σχετικά με το μάθημα των Δικτύων Υπολογιστών
Είναι μάθημα ειδικότητας. Στα «Δίκτυα Υπολογιστών» εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τους τομείς:

  • Πληροφορικής
  • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκρονικής και Αυτοματισμού (Ειδικότητα: Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων)

Σχετικά με το μάθημα των Αρχών Βιολογικής Γεωργίας
Είναι μάθημα ειδικότητας. Στις «Αρχές Βιολογικής Γεωργίας» εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ από τον τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος».

Μείνετε συντονισμένοι στο neolaia.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ σας δίνει ενδεικτικές απαντήσεις για τα θέματα που «έπεσαν»  και στα τέσσερα μαθήματα ειδικότητας στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΕΠΑΛ.

Τα θέματα που έπεσαν στα μαθήματα ειδικότητας την Τρίτη (07/06)

Δείτε τα θέματα:

Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) πριν από λίγη ώρα έδωσε στη δημοσιότητα τον σχολιασμό του για τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα μαθήματα Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Αναλυτικά ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ:

Στην Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ τα θέματα κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και ακολουθούσαν μία διαβάθμιση στην δυσκολία τους. Απαιτούσαν την καλή γνώση της θεωρίας αλλά και την κρίση του μαθητή. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής που έχει κατανοήσει την εξεταστέα ύλη θα μπορούσε να ανταποκριθεί.

Αναλυτικά ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ):

ΘΕΜΑ Α
Α1. Καλύπτεται η ύλη όλων των κεφαλαίων σε βασικές ξεκάθαρες έννοιες.
Α2.1. Κλασσική άσκηση 10ου κεφαλαίου στηριζόμενη σε άσκηση σχολικού
βιβλίου.
Α2.2. Πολλαπλής επιλογής σε τύπο του σχολικού βιβλίου.

ΘΕΜΑ Β
Ξεκάθαρες ερωτήσεις αναφερόμενες στην ενότητα 3 του 1ου κεφαλαίου του
σχολικού βιβλίου.

ΘΕΜΑ Γ
Πανομοιότυπη άσκηση σχολικού βιβλίου, 8ο κεφάλαιο για δημιουργία
χρήματος από τις τράπεζες, συνδυαστική με ανατοκισμό που απαιτούσε απλή
εφαρμογή του τύπου.

ΘΕΜΑ Δ
Συνδυαστική άσκηση 7ου – 9
ου κεφαλαίου, η οποία έχει επαναληφθεί σε
προηγούμενα έτη.
Απαιτεί συνδυασμό όλων σχεδόν των τύπων των κεφαλαίων και η δυσκολία
της έγκειται στους πολλούς αριθμητικούς υπολογισμούς και πράξεις

Αναλυτικά ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ στα Δίκτυα Υπολογιστών:

Τα θέματα στο μάθημα «Δίκτυα Υπολογιστών» των ΕΠΑ.Λ. κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της ύλης, δίνοντας έμφαση σε κεφάλαιο το οποίο τα προηγούμενα έτη δεν εξεταζόταν. Ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και οι ασκήσεις δεν ήταν απαιτητικές. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούσαν να ανταπεξέλθουν με ευκολία.

Το πρόγραμμα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ

Συγκεκριμένα, οι Πανελλήνιες 2022 για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) έχουν ήδη ξεκινήσει. Το πρόγραμμα των επόμενων μαθημάτων στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των ΕΠΑΛ έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων στα ΓΕΛ είναι το εξής:

Το πρωτόκολλο που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υποψήφιοι θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα χωρίς τη διενέργεια self test.

Τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων θα είναι υπεύθυνα επίσης για να τηρηθούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Τώρα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προβούν σε PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Πανελλήνιες 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Πανελλήνιες και το 2022 στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικό, τον υπολογισμό των μορίων, αλλά και θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις! STAY TUNED στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2022!

Πηγή Φωτογραφιών: Intime

Διάβασε ακόμα:

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;