Angelo Moriondo: Τον εφευρέτη της παλαιότερης μηχανής espresso τιμάει η Google με ένα doodle
Η Google τιμάει με το σημερινό της doodle τον Angelo Moriondo, τον εφευρέτη της παλαιότερης μηχανής espresso.

Η Google με το σημερινό της doodle τιμάει τον γνωστό εφευρέτη Angelo Moriondo. Ο Moriondo είναι Ιταλός εφευρέτης, ο οποίος κατοχύρωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της παλαιότερης μηχανής espresso, το 1884, και μας χάρισε έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο για να απολαμβάνουμε τον καφέ μας.

Ο Angelo Moriondo καταγόταν από μια επιχειρηματική οικογένεια. Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1851. Ο παππούς του ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής λικέρ που συνέχισε ο πατέρας του, Τζιάκομο, ο οποίος αργότερα ίδρυσε τη γνωστή εταιρεία σοκολάτας «Moriondo and Gariglio» μαζί με τον αδελφό του, Agostino και τον ξάδερφό του, Gariglio.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ALLWAYS COFFEE | ADL (@coffeeallways)

Ο Angelo αγόρασε το Grand-Hotel Ligure στο κέντρο της πόλης Piazza Carlo Felice και το American Bar στη Galleria Nazionale της Via Roma.

Ο Angelo Moriondo παρουσίασε την εφεύρεσή του για την παραγωγή καφέ espresso στη Γενική Έκθεση του Τορίνο το 1884, όπου του απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο. Η μηχανή κατασκευάστηκε στην πραγματικότητα από έναν μηχανικό, που είχε το όνομα Martina και που εργαζόταν υπό την άμεση επίβλεψη του εφευρέτη.

Η εφεύρεση στη συνέχεια επικυρώθηκε με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αφού κατοχυρώθηκε στο Παρίσι στις 23 Οκτωβρίου 1885. Τα επόμενα χρόνια, ο Moriondo συνέχισε να βελτιώνει την εφεύρεση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Velu Sajai Kumar (@kumar.sajai)

Ο Moriondo δεν οδήγησε ποτέ την εφεύρεσή του σε μαζική βιομηχανική παραγωγή. Περιορίστηκε στην κατασκευή λίγων χειροποίητων μηχανών που συντηρούσε στις εγκαταστάσεις του.

Ο εφευρέτης της παλαιότερης μηχανής espresso απεβίωσε στις 31 Μαΐου 1914.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 0