Το να κοιμάσαι σε διαφορετικό κρεβάτι με τον σύντροφό σου (ίσως) να είναι καλύτερο
Ο ύπνος σε διαφορετικό κρεβάτι από τη σχέση σου μπορεί να έχει μεγαλύτερα οφέλη από ό,τι πιστεύεις.

Ένα από τα πράγματα που έχουμε συνηθίσει να ακούμε ότι κάνουν συχνά τα ζευγάρια είναι το να κοιμούνται μαζί. Όμως, ένας στους τρεις υποστηρίζει πως το να κοιμάσαι ξεχωριστά από το ταίρι σου είναι καλύτερο. Από το ροχαλητό, μέχρι τις διαφορετικές επιλογές στη θερμοκρασία του δωματίου, το να κοιμάσαι ξεχωριστά από το ταίρι σου μπορεί να έχει πολλά θετικά.

Ποια είναι, λοιπόν, τα θετικά του να κοιμάσαι σε διαφορετικό κρεβάτι από το ταίρι σου;

1. Μπορεί να κοιμηθείς καλύτερα

Η επιλογή διαφορετικών χώρων για να κοιμάσαι μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις πιο βαθύ και καλύτερο ύπνο. Μάλιστα, σύμφωνα με μία έρευνα, πάνω από το 25% των ζευγαριών επιλέγουν χωριστά κρεβάτια, ενώ μερικά προτιμούν ακόμη και να κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στις διαταραχές του ύπνου και χάνουν περισσότερο τον απαραίτητο ύπνο από τους άνδρες.

2. Μπορεί να κάνει καλό στη σχέση σου

Ο επαρκής ύπνος είναι απολύτως απαραίτητος για τη γενική ευημερία του οργανισμού μας. Μακροπρόθεσμα, η απώλεια ύπνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τη σχέση σου. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αν οι σύντροφοι ξυπνούν συνεχώς ο ένας τον άλλον, υπάρχει μια ένταση που αρχίζει να συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου και, τελικά, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στις σχέσεις σας.

3. Κάνει καλό και στην υγεία σου

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά και ξανά, το μοιράζεσαι ένα κρεβάτι με κάποιον άλλο, μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου. Η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε ορισμένες πολύ σοβαρές επιπλοκές στην υγεία σου, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, ακόμη και καρδιακή ανεπάρκεια. Το να μπορείς να κοιμάσαι μόνος μία στο τόσο μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

4. Ίσως, το δέρμα σου να σε ευχαριστεί

Ο ύπνος μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου να λάμψει και να είναι μία ξεχωριστή κούρα ομορφιάς. Αν δεν είσαι ακόμα έτοιμος να κοιμηθείς σε ξεχωριστό κρεβάτι με το ταίρι σου, ίσως να θέλεις να δοκιμάσεις να έχεις δύο ατομικά παπλώματα στο ίδιο κρεβάτι. Αυτό θα σου επιτρέψει να κοιμηθείς καλύτερα τη νύχτα, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σου. Επειδή το δέρμα μας παράγει νέο κολλαγόνο ενώ κοιμόμαστε, ο βαθύς και καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου να παραμείνει σφριγηλό και λαμπερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
FT
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
FT
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
ΤΕΛ
66 - 104
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΤΕΛ
77 - 62
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;