Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Το ύψος της επιδότησης - Ποιοι έχουν προτεραιότητα
Ποιο θα είναι το ύψος της επιδότησης για τις ηλεκτρικές συσκευές και ποιοι είναι οι πολίτες που έχουν προτεραιότητα;

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε το πρωί του Σαββάτου για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή». Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, η επιδότηση αυτή θα κυμαίνεται από 35 έως 50%.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ για τους δικαιούχους και τη διαδικασία, ο κ. Σκρέκας είπε πως η πλατφόρμα για την αίτηση θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου και τόνισε πως ο προϋπολογισμός του μέτρου είναι 150 εκατομμύρια ευρώ και μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα αγγίξει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Με το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να μπορέσουν να αντικατασταθούν 380.000 συσκευές.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές, αλλά δεν μπορεί να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες, αλλά μπορεί να πάρει δύο κλιματιστικά. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος κατά 30%» 

Επιπλέον, εξήγησε πως η κυβέρνηση έχει θέσει κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Ενώ, τόνισε πως προηγούνται οικογένειες με μέλος με αναπηρία, πολύτεκνοι και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Σε ερώτηση για τη διαδικασία για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, ο κ. Σκρέκας είπε πως είναι πολύ απλή. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του είτε στο gov.gr είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές δίνοντας το ονοματεπώνυμο του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Όπως εξήγησε, μόλις κλείσει η πλατφόρμα, θα προκύψει ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες και στη συνέχεια ο ωφελούμενος θα πάει στο κατάστημα για να οριστικοποιήσει ποια συσκευή θα αγοράσει, θα πληρώσει και επί τόπου θα αφαιρείται η επιδότηση. Μάλιστα, εξήγησε:

«Δε θα περιμένει να την πάρει μετά την επιδότηση»

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 3 
 2 
  
 2