Harry Styles: Από μέλος των One Direction σε σούπερ σταρ της μουσικής βιομηχανίας
Ο Harry Styles έχει ξεφύγει από τη «σκιά» των One Direction και έχει γίνει ένας από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της γενιάς του.

Ο Harry Styles έχει καταφέρει κάτι που πολλοί λίγοι καλλιτέχνες έχουν καταφέρει στο παρελθόν. Ξεκινώντας από ένα boy band με μεγάλη απήχηση, τους One Direction, ο Styles κατάφερε να ξεφύγει από τη σκιά της επιτυχίας του γκρουπ, που ξεκίνησε από το X-Factor, και να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας.

Αυτό είναι ένα επίτευγμα που ελάχιστοι καλλιτέχνες έχουν καταφέρει όπως η Beyonce μετά τις Destiny’s Child ή ο Justin Timberlake από τους N’ Sync. Ενώ, αμέτρητα ονόματα έχουν μείνει στην προσπάθεια του να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τη φήμη των συγκροτημάτων από όπου ξεκίνησα. Με την κυκλοφορία του τρίτου προσωπικού του άλμπουμ «Harry’s House» ρίχνουμε μία ματιά στην καριέρα του.

Τα πρώτα χρόνια και οι One Direction

Ο Harry Styles γεννήθηκε στο Redditch, Worcestershire της Αγγλίας την 1η Φεβρουαρίου του 1994. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν, μόλις, εφτά ετών και η μητέρα του παντρεύτηκε δύο ακόμα φορές, μία με τον John Cox με τον οποίο χώρισε το μερικά χρόνια αργότερα και μία με τον Robin Twist ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2017.

Ο Styles από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στη μουσική, καθώς τραγουδούσε διασκευές κομματιών σε ένα μηχάνημα καραόκε που του είχε κάνει δώρο ο παππούς του. Ενώ, και στο σχολείο ήταν ο βασικός τραγουδιστής της μπάντας White Eskimo. Με την πρώτη του αυτή μπάντα, ο Harry Styles κέρδισε τον τοπικό διαγωνισμό «Battle of the Bands».

Στις 11 Απριλίου του 2010, σε ηλικία 16 ετών, ο Harry Styles αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στην έβδομη σεζόν του X-Factor. Στην audition ερμήνευσε το τραγούδι «Isn’t She Lovely» του Stevie Wonder. Ο νεαρός τραγουδιστής κατάφερε να περάσει στη φάση των bootcamp, όμως, εκεί σταμάτησε η πορεία του.

Τέσσερις άλλοι διαγωνιζόμενοι, που ήταν στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ με τον Harry Styles, και δεν είχαν περάσει από τη φάση του bootcamp, ενώθηκαν για να σχηματίσουν τους One Direction. Ο κριτής του X-Factor, Simon Cowell, αποφάσισε να ενώσει τους πέντε τους και να δημιουργήσει το boy band, που λίγο καιρό αργότερα θα κατακτούσε τον κόσμο. Ο Harry ήταν αυτός που πρότεινε το όνομα One Direction στους Niall Horan, Liam Payne, Louis Tomlinson και Zayn Malik (τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος).

Ήδη, από την πρώτη τους εμφάνιση στα live shows, το συγκρότημα αποκτούσε δημοτικότητα. Κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του μουσικού σόου, όπου τερμάτισαν τρίτοι. Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο οι αρχή…

Τον Ιανουάριο του 2011, οι One Direction υπογράφουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική Syco Records, που ήταν η εταιρεία του Cowell, και λίγο καιρό αργότερα κυκλοφορούν το πρώτο τους τραγούδι, «What Makes You Beautiful». Το τραγούδι σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 των Βρετανικών τσαρτ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη One Direction (@onedirection)

Η κυκλοφορία του πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Up All Night» τους μετέτρεψε σε φαινόμενα της μουσικής βιομηχανίας και παγκόσμιους καλλιτέχνες, καθώς κατόρθωσαν να φτάσουν στο νούμερο 1 του Billboard Hot 200. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Συνολικά κυκλοφόρησαν τέσσερα άλμπουμ με μεγάλες επιτυχίες όπως τα «Live While We’re Young», «Little Things», «Best Song Ever», «Story of My Life», «Drag Me Down» και«History». Οι One Direction πούλησαν πάνω από 70 εκ. άλμπουμ παγκοσμίως και έγιναν ένα από τα πιο πετυχημένα boy band όλων των εποχών.

Από το 2015 και μετά την αποχώρηση του Zayn Malik, το συγκρότημα φαινόταν να έκανε τα τελευταία του βήματα στη μουσική βιομηχανία. Από το 2016 αποφάσισαν να απέχουν από τη δισκογραφία ως One Direction, ενώ, τα δημοσιεύματα για τη διάλυσή τους είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν.

Κάτι που, τελικά, έγινε πραγματικότητα!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη One Direction (@onedirection)

Η σόλο καριέρα και το πρώτο προσωπικό άλμπουμ

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του με του One Direction, ο Harry Styles έγραψε πολλά από τα τραγούδια του συγκροτήματος. Μάλιστα, χάρισε και ένα κομμάτι του στην Ariana Grande για τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο, το κομμάτι είχε τον τίτλο «Just A Little Bit of Your Heart».

Ως σόλο καλλιτέχνης, ο Styles έγινε μέλος του Full Stop Management του Jeffrey Azoff και της εταιρείας μάνατζμεντ καλλιτεχνών CAA, ενώ υπέγραψε με τη δισκογραφική εταιρεία Columbia Records. Τον Μάρτιον του 2017 κυκλοφορεί το πρώτο του single με τίτλο «Sign of the Times».

Το πρώτο σόλο τραγούδι του γίνεται αμέσως επιτυχία σκαρφαλώνοντας στο νούμερο 1 των Βρετανικών τσαρτ και στου νούμερο 4 του Billboard Hot 100. Η δουλειά του δέχτηκε πολύ θετικά σχόλια και συγκρίσεις με τον David Bowie, ενώ, το Rolling Stone ονόμασε το κομμάτι ένα από τα καλύτερα που κυκλοφόρησαν το 2017.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Harry Styles» κυκλοφορεί λίγους μήνες αργότερα και, πιο συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2017. Το άλμπουμ κατακτάει την πρώτη θέση στα τσαρτ πολλών χωρών συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ και Αγγλία. Ενώ, συγκεντρώνει και πολλά θετικά σχόλια με το Variety να το χαρακτηρίζει ως:

«Ένα κλασσικό κοκτέιλ ψυχεδέλειας, Βρετανικού pop και μπαλάντες»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Η συνεχιζόμενη επιτυχία

Λίγα χρόνια αργότερα, και πιο συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2019, έρχεται το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, «Fine Line». Το άλμπουμ γίνεται μεγάλη επιτυχία, καθώς σκαρφαλώνει στο νούμερο 2 των Βρετανικών τσαρτ και στο νούμερο 1 του Billboard Hot 200.

Το δεύτερο άλμπουμ του Harry Styles ακολουθεί τα μουσικά μονοπάτια του πρώτου του άλμπουμ, ενώ βάζει και διάφορα στοιχεία της soul και της funk. Το Rolling Stone το έβαλε στη λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, ενώ, η Stevie Nicks των Fleetwood Mac χαρακτήρισε τον νεαρό καλλιτέχνη ως τον «γιο που δεν είχα ποτέ» και τον καλλιτέχνη που την ενέπνευσε να γράψει ξανά μουσική.

Το άλμπουμ συμπεριελάμβανε μεγάλες επιτυχίες όπως τα «Lights Up», «Adore You» και «Falling». Ενώ, χάρισε στον Harry Styles το πρώτο του νούμερο 1 στο Billboard Hot 100 μέσα από την τεράστια επιτυχία «Watermeloj Sugar».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Τον Απρίλιο του 2022, κυκλοφορεί το πρώτο single από τον τρίτο προσωπικό του δίσκο. Το «As It Was» συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές με τη Guardian να χαρακτηρίζει το κομμάτι ως:

«Ένα από τα καλύτερα τραγούδια του Harry Styles»

Το τραγούδι σκαρφάλωσε γρήγορα στο νούμερο 1 τόσο του Βρετανικού όσο και του Αμερικάνικου τσαρτ και αποτελεί ακόμα μία μεγάλη επιτυχία για τον Styles.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Τον Απρίλιο, επίσης, ο δημοφιλής τραγουδιστής γίνεται και ένας από τους headliners του Coachella. Ενώ, τον Μάιο του 2022 κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Harry’s House». Το άλμπουμ έχει συγκεντρώσει πολύ θετικές κριτικές, ενώ, έχει κατορθώσει να γίνει και ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ του 2022, μόλις, μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του.

Το τρίτο του άλμπουμ σηματοδοτεί ακόμα ένα βήμα στην εξέλιξή του. Βασίζεται στο υπόβαθρο της pop μουσικής και ταξιδεύει ανάμεσα στη λαϊκή αφήγηση του στυλ της δεκαετίας του ’70 και σε διάφορες εποχές που μεσουρανούσε η dance μουσική. Ενώ, το τρίτο άλμπουμ του Harry Styles φαίνεται να παίρνει και ρίσκα στιχουργικά.

Φαίνεται πως το μέλλον του πρώην μέλους των One Direction διαγράφεται λαμπρό!

Το ξεχωριστό του στυλ

Το στυλ του Harry Styles έχει παρομοιαστεί με τον εμβληματικό μουσικό David Bowie όσον αφορά τη ρευστότητα που έχουν υιοθετήσει οι δύο μουσικοί στην έννοια του φύλου και της σεξουαλικός. Το NPR τον περιγράφει ως «ντυμένο με τα ωραία της ροκ κληρονομιάς». Ενώ, το GQ τον αποκάλεσε:

«Έναν από τους πιο καλοντυμένους άντρες στον κόσμο με κομψότητα και τολμηρές επιλογές»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Άλλο ένα κοινό σημείο των δύο μουσικών είναι σε μία παρόμοια φωτογράφιση που έχουν κάνει. Το 1970, ο Bowie εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ του «The Man Who Sold the World» με «ανδρικό φόρεμα». Περίπου πέντε δεκαετίας μετά, ο Harry Styles φόρεσε ένα δαντελένιο φόρεμα Gucci για το εξώφυλλο της Vogue, που είχε ραφτεί ειδικά για αυτόν.

Εξαιτίας αυτής της δημόσιας εικόνας που παρουσιάζει, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ερωτηθεί για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Ενώ, κυκλοφορούν και πολλά βιντεάκια στο διαδίκτυο με τον Styles να υμνεί την ομορφιά τόσο ανδρών όσο και γυναικών. Ο ίδιος δίνει ως απάντηση ότι τέτοιου είδους ερωτήσεις είναι «ξεπερασμένες».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει ότι κανείς δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει ή να εξηγήσει ποιον αγαπά και για ποιους λόγους. Έτσι, έχει γίνει και ένα πρότυπο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ωστόσο, ο Harry Styles δε σταματάει μόνο στα λόγια…

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στην κοινότητα αυτή μέσα από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Treat People With Kindness», το οποίο ερμηνεύει ντυμένος με σημαίες του Pride. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει ότι τα πρότυπα και η τέχνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περάσει μηνύματα και, τελικά, η «μουσική μας ενώνει».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @harrystyles

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
90'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
89'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
2'
64 - 100
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
7'
61 - 51
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2