Εκλογές 2022: Τι απαντάει ο πρωθυπουργός για πρόωρες κάλπες
Η απάντηση του πρωθυπουργό, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις εκλογές 2022 και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Απάντηση στα σενάρια τις εκλογές 2022 και τις πρόωρες κάλπες έδωσε από την περιοδεία του στη Μαγνησία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως:

«Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας»

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διάφορα ενημερωτικά site, πηγές κοντά στον πρωθυπουργό επιμένουν πως αυτή παραμένει η πρώτη επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Οι ίδιες πηγές δεν παραβλέπουν πως υπάρχει μία σειρά από λόγους που θα δικαιολογούσαν προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, πριν δηλαδή έρθει ο χειμώνας, ο οποίος όλοι προεξοφλούν ότι θα είναι δύσκολος.

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο της Ν.Δ. πριν από περίπου 15 ημέρες, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Οι ίδιοι εκτιμούσαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στο συνέδριο έθεσε το κόμμα σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας. Καθώς και η επίσκεψή του στη Μαγνησία, χθες, η οποία συνοδεύτηκε από ανακοινώσεις για διάθεση κονδυλίων για αρδευτικά έργα, αλλά και πρόσθετους πόρους για την βιολογική κτηνοτροφία, θύμιζε σε πολλά τις περιοδείες που γίνονταν προεκλογικά.

Το σενάριο για την προσφυγή στις κάλπες έχει μπει και πάλι στο τραπέζι μετά την επιστροφή του πρωθυπουργό από το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Όπως έχει αναφερθεί, ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να δίνει μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις συνεργατών και συνομιλητών του για επίσπευση των εκλογών.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φαίνεται να στοχεύουν στην καλή τουριστική περίοδο και στα αυξημένα έσοδα που θα αφήσει ο τουρισμός, στη βελτίωση του πολιτικού κλίματος από την αποκλιμάκωση των τιμών του ρεύματος που θα δουν από τον Ιούλιο στους καταναλωτές, και στα υπόλοιπα μέτρα στήριξης απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια. Άλλο ένα μεγάλο συν φαίνεται να είναι το θετικό αποτύπωμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. Όλες αυτοί οι παράμετροι φαίνεται να εκτιμούν ότι δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για μια δυναμική εκλογική μέσα στον Σεπτέμβριο και τις εκλογές 2022 να γίνεται στις αρχές του Οκτώβρη.

Όπως αναφέρεται από διάφορα ενημερωτικά site, ο χειμώνας εκτιμάται πως θα είναι δύσκολος και η κατάσταση της οικονομίας θα δικαιολογούσε την προσφυγή της κυβέρνησης στις κάλπες νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας.

Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες

Μένει να δούμε αν ο πρωθυπουργός θα υιοθετήσει τις εισηγήσεις που του γίνονται για εκλογές 2022 μέσα στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Αν ο κ. Μητσοτάκης ακολουθήσει αυτές τις εισηγήσεις, οι εκλογές 2022 μπορούν να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή μετά τον Δεκαπεντάγουστο με ημερομηνία διεξαγωγής την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ή το αργότερο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Επομένως, οι δεύτερες κάλπες θα μπορούσαν να στηθούν ως το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;