Εκλογές 2022: Σενάριο για πρόωρες κάλπες την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο

Σενάριο εκλογών για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου λέγεται ότι επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο.

Σημειώνουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για πρόωρες κάλπες πριν το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο. Ωστόσο, το σενάριο αυτό «κάηκε» λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ακρίβειας.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική φαίνεται να επισπεύδει τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών μέσων, φέρνει τις εθνικές εκλογές αμέσως μετά το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, τα σενάρια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για εκλογές την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και είναι πρώτη φορά που δίνεται συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.

Η Κυριακή αυτή είναι ενδεικτική και θα μπορούσε να είναι είτε νωρίτερα, στις 25 Σεπτεμβρίου, είτε τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου.

Το σχέδιο της κυβέρνησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας τόσο στα ενεργειακά όσο και στην ακρίβεια και την καθημερινότητα των πολιτών εν γένει. Το αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φάνηκε να εξετάζει τις εισηγήσεις των συνεργατών του για επίσπευση του εκλογικού χρόνου.

Η ημερομηνία δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα, αλλά είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, φάνηκε να συζητά το ενδεχόμενο να μην στηθούν οι κάλπες τον Μάιο του 2023, αλλά οκτώ μήνες νωρίτερα.

Αν, η εισήγηση γίνει τελικά δεκτή από τον πρωθυπουργό, τότε οι δεύτερες εκλογές τοποθετούνται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 4