LEGO: Το πείραμα με τα παιδιά - Τους έφτιαξαν «το πιο βαρετό δωμάτιο όλων των εποχών»
Ένα νέο πείραμα της LEGO μας δείχνει ότι το παιχνίδι μπορεί να υπάρχει παντού!

Η εταιρεία LEGO αποφάσισε να κάνει ένα ξεχωριστό πείραμα και να καταρρίψει έναν μύθο για τα παιδιά. Σύμφωνα με μία πεποίθηση που αρχίζει και επικρατεί όλο και περισσότερο, τα παιδιά χρειάζονται συνεχή εναλλαγή παιχνιδιών, εικόνων και οθονών για να παραμένουν απασχολημένα. Κάτι που φαίνεται να υποστηρίζεται και από τη μείωση στο χρόνο που μπορούμε, πλέον, να έχουμε την προσοχή μας σε ένα μόνο θέμα/ αντικείμενο. Μήπως αυτό, όμως, δεν είναι αλήθεια;

To ίδρυμα της LEGO αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα για να καταρρίψει ακριβώς αυτή την πεποίθηση και να μας αποδείξει ότι ενδεχομένως τα πράγματα να μην είναι όπως τα γνωρίζουμε.

Για το ξεχωριστό αυτό πείραμα, η εταιρεία κάλεσε έξι παιδιά να καθίσουν μόνα τους σε ένα δωμάτιο χωρίς τίποτα περισσότερο από ένα τραπέζι και μια καρέκλα. Μάλιστα, στο δωμάτιο αυτό έδωσε και ένα διαφορετικό όνομα. Το είπε «το πιο βαρετό δωμάτιο όλων των εποχών».

Στη συνέχεια του πειράματος, τα παιδιά πήραν ένα ρολό χαρτί. Και εκεί ήταν που όλα άλλαξαν!

Τα παιδιά βρήκαν τρόπο και άρχισαν να διασκεδάζουν με το απλό χαρτί, μεταμορφώνοντάς το μεταξύ άλλων σε κάπα υπερήρωα και κοστούμι ρομπότ.

Η καμπάνια, που είναι σε παραγωγή της διαφημιστικής εταιρείας Ketchum London και σκηνοθεσία του Justin Hackney της Mad Cow Films, θέλει να δείξει ότι το παιχνίδι μπορεί να υπάρχει οπουδήποτε. Η φαντασία των παιδιών μπορεί να λειτουργήσει με διαφορετικούς τρόπους και με ένα απλό αντικείμενο να μετατρέψουν ακόμα και το «το πιο βαρετό δωμάτιο όλων των εποχών», σε παιδική χαρά με ένα μόνο αντικείμενο!

Όπως υποστηρίζει η καμπάνια της LEGO, μπορεί πραγματικά να είναι τόσο απλό. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία ελπίζει ότι οι γονείς θα συμμετέχουν στην υπόσχεσή της να βρουν στιγμές για παιχνίδι μέσα στην καθημερινότητά τους.

Μάλιστα, στην έρευνά του, το Ίδρυμα LEGO έμαθε ότι ο χρόνος για παιχνίδι είναι απαραίτητος για τη μάθηση των παιδιών, επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες όπως «δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, συνεργασία, φυσικός συντονισμός και συγκέντρωση».

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Οπότε, τα παιδιά το μόνο που χρειάζονται είναι παιχνίδι και μέσα από αυτό μπορούν να μάθουν πολλά!

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 2