Bitcoin: «Ελεύθερη» πτώση για το κρυπτονόμισμα - Κάτω από τα 27.000 δολάρια
Το bitcoin βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και 16 μήνες.

Σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου η τιμή του Bitcoin, του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος στον κόσμο, έπεσε αισθητά φτάνοντας κάτω από το επίπεδο των 27.000 δολαρίων. Μάλιστα, η τιμή του Bitcoin «φλέρταρε» με τα 25.000 δολάρια καταφέρνοντας να επανέλθει πριν την περιατέρω πτώση του.

Ειδικότερα, όσο συνεχίζεται το ξεπούλημα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων η τιμή του bitcoin σημείωνε το πρωί πτώση 8,76% στα 26.848,20 δολάρια, βάσει των στοιχείων της Coin Metrics. Όσον αφορά το Ether, αυτό υποχωρούσε ακόμη περισσότερο από 13% στα 1.832,33 δολάρια.

Ως εκ τούτου το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και 16 μήνες αρχής γενομένης τον Δεκέμβριο του 2020, έχοντας καταγράψει νέες απώλειες της τάξης του 6-9% τις τελευταίες ώρες και συνολικά περίπου 42% φέτος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το Bitcoin έχει «σβήσει» όλα τα κέρδη του 2021, καθώς τις τελευταίες 8 μέρες έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας τους, δηλαδή 13.000 δολάρια.

Η απότομη υποχώρηση όλων των κρυπτονομισμάτων αλλά και των μετοχών ήρθε ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης που έγινε χθες Τετάρτη 11 Μαΐου στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την οποία οι τιμές καταναλωτή για τον μήνα Απρίλιο «εκτινάχθηκαν» κατά 8,3%, ένα ποσοστό που είναι ελαφρώς υψηλότερο από το αναμενόμενο.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση τρόμαξε τους επενδυτές, οδηγώντας τους στην έξοδο από περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

Μιλώντας στο CNBC ο Μάικλ Ρίνκο της AscendEx δήλωσε:

«Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρίσκεται υπό πίεση εδώ και αρκετό καιρό. Η Fed συνεχίζει τις αυξήσεις επιτοκίω. Έτσι οι μετοχές συνεχίζουν να πέφτουν και τα κρυπτονομίσματα μειώνονται μαζί τους. Γενικά, αυτό έχει δημιουργήσει πολύ φόβο στην αγορά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Bitcoin βρίσκεται τόσο χαμηλά με τους αναλυτές να θεωρούν τα 30.000 δολάρια ως ένα κρίσιμο επίπεδο για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα αυτή τη στιγμή, αφού θεωρούν ότι θα μπορούσε να πέσει ακόμη περισσότερο εάν δεν μπορεί να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;