Tricoin: Τα Τρίκαλα δημιουργούν το δικό τους bitcoin και μας στέλνουν αδιάβαστους
Αν υπάρχει «Ελλάδα που καινοτομεί», τότε σίγουρα ξεκινάει από τα Τρίκαλα.

Ένα ευχάριστο νέο μάθαμε την περασμένη Δευτέρα (14/3) από την μοναδική πόλη της χώρας που δεν μοιάζει και τόσο ελληνική. Άλλωστε τα Τρίκαλα είναι η πόλη που έχει καινοτομήσει τόσο πολύ που -δικαίως- έχει χαρακτηριστική ως μία ελληνική «smart πόλη» ή αλλιώς «έξυπνη πόλη».

Σε μία άλλη ελληνική πραγματικότητα, λοιπόν, η καινοτομία δεν σταματάει Π-Ο-Τ-Ε-. Σύμφωνα με όσα δήλωσε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, η πόλη ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στον χώρο των κρυπτονομισμάτων ετοιμάζοντας το… Tricoin!

Το Tricoin είναι το νέο «ψηφιακό νόμισμα» που σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαστεργίου είναι ένα «νόμισμα» επιβράβευσης των πολιτών που συμμετέχουν σε δράσεις, οι οποίες συνδέονται με στόχους του Δήμου.


Ειδικότερα, το Tricoin αποτελεί έναν τρόπο μέτρησης της εμπιστοσύνης και της σχέσης του πολίτη με την πόλη του που δεν είναι άλλη από τα μαγευτικά -και πάνω απ’ όλα καινοτόμα- Τρίκαλα. Οι πολίτες που θα έχουν στην κατοχή τους κάποια Tricoin θα μπορούν να τα εξαργυρώσουν μέσω προσφορών στην τοπική αγορά, ενώ εκπτώσεις θα υπάρχουν και στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων, οι μονάδες που θα συγκεντρώνονται μέσα από το Tricoin, θα είναι ανταλλάξιμες για αγορά υπηρεσιών που υλοποιούνται στον Δήμο, όπως:

  1. Ελεγχόμενη στάθμευση, εισιτήρια εκδηλώσεων
  2. Δημιουργία «Κοινωνικού GIS» «Χάρτης» της κοινωνικής κατάστασης των πολιτών, ειδικά ευπαθών ομάδων, για ανάλυση και γεωχωρική αποτύπωση.
  3. Σύστημα μέτρησης ευεξίας των πολιτών και της πόλης
  4. Καταγραφή και μέτρηση άσκησης, ηλεκτροπαραγωγά ποδήλατα, έξυπνες ζυγαριές, εξατομίκευση εφαρμογής για αθλούμενους/ες πολίτες με προσωποποιημένες συμβουλές άσκησης και διατροφής σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας για το Tricoin και την “σχέση” του με τους πολίτες δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Το Tricoin δεν είναι νόμισμα, αλλά ένας τρόπος δέσμευσης του πολίτη σε δράσεις του δήμου Τρικαίων».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1