Ποιοι είναι οι Eternals;
Γνώρισε τους νέους υπερήρωες του MCU, τους Eternals!

Το MCU είναι ένα από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό franchises αυτή τη στιγμή στον κόσμο με εισπράξεις που ξεπερνάνε τα $18,2 εκ. Μετά τις πρώτες ταινίες που μας σύστησαν τους αγαπημένους μας, πλέον, Iron Man, Thor, Captain American, Hulk, Black Widow και Hawkeye, μαζί με δευτερεύοντες χαρακτήρες που θα αναπτυχθούν περισσότερο στο άμεσο μέλλον όπως οι Wanda Maximoff, Captain Marvel και άλλοι, η σειρά ταινιών έχει περάσει σε μία καινούρια φάση. Έτσι, φτάσαμε σήμερα να μας συστήνει τους Eternals!

Η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης, Chloe Zhao, μετά το εξαιρετικό “Nomadland”, σκηνοθετεί τη νέα περιπέτεια του MCU, “Eternals”, έχοντας στο πλευρό της ένα all-star cast που αποτελείται από τους Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Richard Madden, Salma Hayek, Kit Harington και άλλοι. Η Angelina Jolie παίζει τη Thena, ο Richard Madden είναι ο Ikaris, ο Kumail Nanjiani είναι ο Kingo, η Lauren Ridloff είναι η Makkari, ο Brian Tyree Henry είναι ο Phastos, η Salma Hayek είναι η Ajak και η Lia McHugh είναι η Sprite. Ο Kit Harington υποδύεται τον Dane Whitman, που αναμένεται να γίνει ένας από τους Avengers.

Ποιοι είναι οι Eternals;

Οι Eternals είναι μια ισχυρή φυλή κοσμικών όντων, που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα για εκατομμύρια χρόνια. Οι περισσότεροι Eternals μοιάζουν ανθρώπινοι εξωτερικά, η προηγμένη βιολογία τους τους δίνει απίστευτη δύναμη, μακροζωία και δυνάμεις που τους βάζουν πολύ πάνω από τους θνητούς ανθρώπους.

Οι Eternals, αλλά και τα γενετικά τους ξαδέρφια, οι Deviants, δημιουργήθηκαν από τους κοσμικούς θεούς γνωστούς ως Celestials μέσω πειραμάτων σε πρώιμους ανθρώπους. Oι περισσότεροι Eternals έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν το μονοπάτι της ειρήνης, αλλά οι Deviants είναι μισητοί και πολεμοχαρείς, με την αποκρουστική εξωτερική τους εμφάνιση να αντανακλά την άσχημη εσωτερική τους φύση. Οι δύο φυλές έχουν εγκλωβιστεί σε έναν ατελείωτο πόλεμο από εκείνες τις πρώτες μέρες, με την ανθρωπότητα να πληρώνει μερικές φορές το τίμημα.

Η ιστορία τους στα κόμικς

Τους Eternals τους δημιούργησε ο γνωστός δημιουργός κόμικς, Jack Kirby. Ο Kirby είναι γνωστός για τη δημιουργία πολλών από τους χαρακτήρες της Marvel όπως ο Hulk και οι Fantastic Four.

Οι νέοι ήρωες του Kirby έκαναν το ντεμπούτο τους στο “The Eternals #1” του 1976, τότε που ο δημιουργός επέστρεψε στη Marvel μετά από μια σύντομη περίοδο εργασίας του στην DC Comics. Η νέα σειρά επέτρεψε στον Kirby να εξερευνήσει παρόμοια θέματα και ιδέες με αυτά του ημιτελούς έπους “Fourth World” για την DC Comics, συμπεριλαμβανομένης της ιδέας δύο προηγμένων κοσμικών φυλών “εγκλωβισμένων” σε έναν ατελείωτο πόλεμο. Η νέα σειρά είχε ξεκάθαρες επιρροές από το μυθιστόρημα “Childhood’s End” του συγγραφέα Arthur C. Clarke.

Οι Eternals, όμως, δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ένα φανατικό κοινό όπως πολλά από τα προηγούμενα έργα του Kirby στη Marvel και η σειρά ακυρώθηκε πριν ολοκληρωθεί η ιστορία που είχε φτιάξει ο γνωστός δημιουργός. Στη συνέχεια, οι συγγραφείς Roy Thomas και Mark Gruenwald έκλεισαν κάποια από τα ανοιχτά θέματα της σειράς του Kirby στις σελίδες του ‘The Mighty Thor”. Αυτό το crossover έμελλε να είναι καθοριστικό για να αρχίσουν οι χαρακτήρες και αρκετά στοιχεία από τη σειρά να εμφανίζουν έναν πιο ενεργό ρόλο στο μεγαλύτερο σύμπαν της Marvel.

Στις πρώιμες ιστορίες καθιερώθηκε η γενική ιστορία των Eternals, τη σχέση τους με τους Deviants και σημαντικούς ήρωες όπως ο Ikaris, η Sersi και ο Makkari.

Οι Eternals έχουν κάνει την εμφάνισή τους κατά διαστήματα σε διάφορες σειρές κόμικς ανά τις δεκαετίες από το πρώτο τους ντεμπούτο. Ο συγγραφέας Peter B. Gillis και ο καλλιτέχνης Sal Buscema κυκλοφόρησαν ξανά τη σειρά το 1985, η οποία είχε 12 τεύχη. Το 2000, ένα κόμικ με τίτλο “New Eternals: Apocalypse Now #1” εξιστόρησε μια παλαιότερη σύγκρουση μεταξύ των Eternals και του κακού των X-Men, Apocalypse. Το 2003, ο συγγραφέας Chuck Austen και ο καλλιτέχνης Kev Walker ξανα ξεκίνησαν το franchise υπό την εκδοτική MAX της Marvel που εστιάζει σε ενήλικους αναγνώστες, με το “The Eternal”.

Το δυνατότερο, ωστόσο, reboot στο franchise έγινε το 2006, όταν ο συγγραφέας Neil Gaiman και ο καλλιτέχνης John Romita, Jr. δημιούργησαν μια νέα, φιλική προς νέους αναγνώστες ιστορία που ολοκληρώθηκε σε επτά τεύχη. Αυτή η σειρά οδήγησε στη γέννηση ενός νέου κόμικ με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες αυτούς, όμως, και αυτό ακυρώθηκε μετά από, μόλις, εννέα τεύχη.

Οι χαρακτήρες της ταινίας

Μετά από 40 και χρόνια, οι Eternals κάνουν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο μέσα από τη νέα ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ σκηνοθέτη, Chloe Zhao. Η νέα ταινία μας συστήνει 10 (!) νέους χαρακτήρες οι οποίοι είναι οι εξής:

Ajak – Salma Hayek

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Η Ajak είναι η πνευματικός ηγέτης των Eternals. Η σοφία της βοήθησε στην καθοδήγηση της ομάδας από τότε που έφτασαν στη Γη από τον πλανήτη τους για να υπερασπιστούν την ανθρωπότητα από τους Deviants και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προχωρήσουν στον σύγχρονο πολιτισμό στον οποίο ζουν σήμερα. Η Ajak έχει θεραπευτικές ιδιότητες και είναι σε θέση να επικοινωνεί και με τους Celestials.

Ikaris – Richard Madden

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Ο Ikaris είναι ο τακτικός ηγέτης και ο πιο ισχυρός Eternal. Ηθικός, ευγενικός και χαρισματικός, ο Ikaris καυχιέται για την απίστευτη δύναμη του, την πτήση του και την ικανότητα του να προβάλλει δέσμες έντονης κοσμικής ενέργειας από τα μάτια του. Όταν οι τερατώδες Deviants επιστρέφουν μετά από αιώνες, ο Ikaris θα προσπαθήσει να ενώσει ξανά τους διάσπαρτους Eternals για να σταματήσει τη νέα απειλή.

Sersi – Gemma Chan

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Η Sersi είναι το μέλος της ομάδας με την μεγαλύτερη αγάκη για την ανθρωπότητα. Η Sersi είναι τόσο χαρούμενη που εργάζεται ως επιμελήτρια μουσείου όσο και σώζει τους ανθρώπους από την απειλή των Deviants. Η Sersi έχει την ικανότητα να χειρίζεται την ύλη, αλλάζοντας τη σύσταση οποιουδήποτε μη ευαίσθητου υλικού που αγγίζει. Είναι επίσης ερωτευμένη με τον Ikaris εδώ και αιώνες και τον βοηθά να στρατολογήσει τους Eternals για μια τελευταία αποστολή.

Kingo – Kumail Nanjiani

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Ο Κίνγκο έχει τη δύναμη να προβάλλει βλήματα κοσμικής ενέργειας από τα χέρια του. Με το πέρασμα των αιώνων, ερωτεύτηκε την ιδέα της φήμης. Σήμερα, είναι ένας διάσημος αστέρας του Bollywood που πρέπει να αφήσει τη ζωή του πλούτου και διασημότητας για να βοηθήσει την ομάδα να αποκρούσει τη νέα απειλή των Deviants.

Gilgamesh – Don Lee

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Ο Gilgamesh είναι το πιο δυνατό και ευγενικό μέλος της ομάδας. Γίνεται ο de facto συνεργάτης της Thena όταν τα γεγονότα του παρελθόντος τους κάνουν να διαχωριστούν από την υπόλοιπη ομάδα. Ικανός να προβάλει έναν ισχυρό εξωσκελετό κοσμικής ενέργειας, ο Gilgamesh είναι ένας άγριος πολεμιστής που έχει γίνει θρυλικός για τις μάχες του με τους Deviants σε όλη την ιστορία.

Sprite – Lia McHugh

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Η Sprite έχει την ικανότητα να δημιουργεί αληθινές ψευδαισθήσεις. Η φιλία της με τη Sersi κρύβει μια παγκόσμια κουρασμένη θλίψη γιατί η ανθρωπότητα την αντιμετωπίζει σαν παιδί για αιώνες. Αλλά η Sprite είναι πολύ πιο δυνατή και πιο έξυπνη από ό, τι φαίνεται, κάτι που θα φανεί χρήσιμο στη μάχη εναντίον των Deviants.

Druig – Barry Keoghan

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Ο Druig μπορεί να χρησιμοποιήσει την κοσμική ενέργεια για να ελέγξει το μυαλό των ανθρώπων. Ο Druig έχει αποτραβηχτεί από τους άλλους Eternals επειδή διαφωνεί με τον τρόπο που έχουν αλληλεπιδράσει με την ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια των αιώνων. Απόμακρος και ισχυρός, μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν είναι φίλος ή εχθρός.

Makkari – Lauren Ridloff

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Η Makkari είναι η πιο γρήγορη γυναίκα στο σύμπαν. Χρησιμοποιεί την κοσμική υπερταχύτητά της για να ανιχνεύσει πλανήτες για τους Eternals, και ως η μόνη κωφή της ομάδας, η ηχητική έκρηξη που συνοδεύει το κοσμικό τρέξιμό της, δεν την επηρεάζει.

Thena – Angelina Jolie

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Η Thena, μια σκληρή πολεμίστρια που νιώθει πιο άνετα στη μάχη από οποιοδήποτε άλλο μέρος και έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί την κοσμική ενέργεια για να σχηματίσει οποιοδήποτε όπλο χειρός μπορεί να σκεφτεί. Συχνά θορυβώδης και απόμακρη, δημιουργεί μια απίθανη φιλία με τον Gilgamesh που διαρκεί αιώνες.

Phastos – Brian Tyree Henry

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eternals (@eternals)

Ο Phastos είναι ευλογημένος με τη δύναμη της εφεύρεσης. Είναι σε θέση να δημιουργήσει ό,τι μπορεί να φανταστεί με την προϋπόθεση ότι έχει αρκετές πρώτες ύλες στη διάθεσή του. Στο πέρασμα των αιώνων, ο Phastos βοήθησε να προωθηθεί η ανθρωπότητα τεχνολογικά, διατηρώντας πάντα τη λάμψη του κρυμμένη στη σκιά.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1