Το πολυαναμενόμενο
Το "Eternals" της Chloe Zhao έχει συγκεντρώσει τις χειρότερες κριτικές από όλες τις ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος Marvel.

Το MCU είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό franchise αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Οι θαυμαστές περιμένουν τις καινούριες ταινίες/ επεισόδια του έπους που έχει δημιουργήσει ο παραγωγός ταινιών, Kevin Feige, πώς και πώς. Όμως, μετά από τα “Black Widow” και το “Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings”, η νέα ταινία της Marvel από την βραβευμένη με Όσκαρ, Chloe Zhao, “Eternals“, φαίνεται να μην έχει την ίδια αποδοχή όπως οι μέχρι τώρα ταινίες του franchise.

Το “Eternals” έκανε πρεμιέρα ως η ταινία λήξης του Φεστιβάλ της Ρώμης και, ήδη, έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες κριτικές για το έπος της Chloe Zhao. Όμως, στο Rotten Tomatoes, στο site που συγκεντρώνονται οι κριτικές των κριτικών κινηματογράφου και βγαίνει ένα συνολικό σκορ για την ταινία, το “Eternals” συγκεντρώνει 60%. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει φτάσει και στο 59%, υποβαθμίζοντας την ταινία και σε “Rotten” επίπεδα.

Αυτά τα ποσοστά κάνουν την ταινία να είναι αυτή με το χαμηλότερο σκορ στο Rotten Tomatoes από όλες τις ταινίες του MCU. Ακόμα και του “Thor: The Dark World” που, ενώ, έχει συγκεντρώσει 66% στο Rotten Tomatoes, θεωρείται από πολλούς ως η χειρότερη ταινία του MCU.

Σε σκηνοθεσία της Chloe Zhao, το “Eternals” μας παρουσιάζει μια φυλή αθάνατων όντων, που ζουν κρυφά στη γη για χιλιάδες χρόνια. Δημιουργημένοι από οντότητες που ονομάζονται Celestials, έχουν την αποστολή να επανενωθούν και να πολεμήσουν τους κακούς ομολόγους τους, τους Deviants, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο. Η ταινία έχει επαινεθεί για τον κόσμο που δημιουργεί, τα γραφικά της και τη σκηνοθεσία της Zhao. Ωστόσο, έχει δεχθεί επικρίσεις για την έλλειψη δράσης, αλλά και πολλών δομικών στοιχείων άλλων ταινιών του MCU που έχουν αγαπήσει οι φανς.

Ο Peter Travers γράφοντας για το ABC News έδωσε θετική κριτική στην ταινία υποστηρίζοντας πως είναι:

“Ένα έπος της Marvel που εκτιμά τις προσωπικές συνδέσεις έναντι του θεάματος; Συγγνώμη για τους τοξικομανείς της αδρεναλίνης, αλλά αυτό φέρνει η βραβευμένη με Όσκαρ, indie σκηνοθέτης Chloe Zhao στην πρώτη της υπερπαραγωγή. Το αποτέλεσμα είναι ανομοιόμορφο, αλλά αξέχαστα περιεκτικό και μοναδικό.”

Η Dana Stevens γράφοντας για το Slate έδωσε αρνητική κριτική υποστηρίζοντας τα εξής:

“Η Zhao, μία σκηνοθέτης της οποίας οι τρεις προηγούμενες ταινίες είχαν όλες επικεντρωθεί στην καθημερινή ζωή των ξένων της εργατικής τάξης της υπαίθρου, φαίνεται ακατάλληλη για μια ταινία τέτοιας κλίμακας και ειλικρινά δεν ενδιαφέρεται για τις σκηνές δράσης.”

Σε μία ακόμα αρνητική κριτική, ο Johnny Oleksinski του New York Post γράφει:

“Σοβαρά, τι βαρετή (ταινία). Μόλις κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Nomadland», η Chloé Zhao έχει δημιουργήσει μια από τις χειρότερες ταινίες του MCU εδώ και χρόνια.”

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Gemma Chan, Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek, Don Lee, Kumail Nanjiani, Barry Keoghan, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Lia McHugh and Kit Harrington.

Μένει να κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα η ταινία για να δούμε τις αντιδράσεις των κριτικών, αλλά και του κόσμου. Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 4 Νοεμβρίου.

Διάβασε ακόμα: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;