Το «Πες το Ναι» είναι η νέα πανελλήνια καμπάνια για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία
«Πες το Ναι»: Το σενάριο του βίντεο της πανελλήνιας καμπάνιας για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία έχει γράψει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ήταν τον Απρίλιο του 2001 όταν η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο. Εικοσιένα χρόνια μετά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το δικαίωμα αυτό είναι πλήρως κατοχυρωμένο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εξασφαλίζοντας φυσικά και το δικαίωμα στην παιδοθεσία. Στις χώρες αυτές δεν ανήκει, δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να στερεί την επίσημη και ισότιμη αναγνώριση από τις (ΛΟΑΤΚΙ+) οικογένειές μας, αντιμετωπίζοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Με την πανελλήνια καμπάνια «Πες το Ναι!», το περιοδικό ANTIVIRUS αναδεικνύει αυτό το ζήτημα ισονομίας, προωθώντας το πάγιο αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την ισότιμη πρόσβαση στον γάμο και την τεκνοθεσία. Πιο συγκεκριμένα, η καμπάνια έχει ως κεντρικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας -μέσα από ένα βίντεο που δημιουργήσαμε με τη συμβολή του Γιώργου Καπουτζίδη σε σκηνοθεσία Θανάση Τσιμπίνη- σχετικά με τις οικογένειές μας και το δικαίωμα που διεκδικούμε. Ταυτόχρονα καλεί όλα τα άτομα, φορείς, ιδρύματα, εταιρείες, κόμματα κ.α. να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, υπογράφοντας και στηρίζοντας την ισότητα στον γάμο και δημιουργώντας την πολιτική πίεση με τελικό στόχο την ψήφιση της.

Φώναξε και εσύ μαζί μας «Πες το ναι!», γιατί καμία οικογένεια δεν είναι λιγότερο σημαντική!

Μπες στο pestonai.gr και ψήφισε για την ισότητα στον γάμο.

Το σενάριο του βίντεο, που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Καπουτζίδης, παρουσιάζει διάφορα ομόφυλα ζευγάρια με το πέρας των χρόνων. Το πρώτο χρονικό σημείο από το οποίο το βίντεο ξεκινάει είναι το 1952, ενώ στη συνέχεια βλέπουμε και άλλα ομόφυλα ζευγάρια που αγκαλιάζονται, φιλιούνται ή απλώς κρατούν ο ένας ή μία το χέρι του άλλου ή της άλλης. Τα επόμενα χρονικά σημεία που εναλάσσονται γρήγορα είναι το 1974, το 2004 και φτάνουμε αισίως στο 2022, όπου όπως αναφέρεται στο βίντεο τα ομόφυλα ζευγάρια «μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμός και ελπίδα, αλλά όχι τα ίδια δικαιώματα».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1