«Η Λάμψη»: Το εμβληματικό τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον σε δημοπρασία
Στο «σφυρί» βγαίνει το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από την ταινία «Η Λάμψη» («The Shining»)

Μία από τις πιο κλασικές ταινίες τρόμου είναι αδιαμφισβήτητα το «The Shining» ή αλλιώς «Η Λάμψη» που κυκλοφόρησε το μακρινό 1980 στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία αποτέλεσε την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Στίβεν Κινγκ με πρωταγωνιστεί τον Τζακ Νίκολσον. Παράλληλα, την σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης ταινίας που «έγραψε» ιστορία στον χώρο του horror ανέλαβε ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

42 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας το εμβληματικό τσεκούρι με το οποίο ο Τζακ Νίκολσον ως κινηματογραφικός Jack Torrance κράδαινε αναμένεται να δημοπρατηθεί. Συγκεκριμένα, το θρυλικό τσεκούρι με το οποίο ο Jack Torrance έσκισε μία πόρτα ρίχνοντας στη συνέχεια το άκρως τρομακτικό βλέμμα που σού παγώνει το αίμα προκειμένου να πιάσει το θύμα του θα τεθεί σε δημοπρασία αύριο Τετάρτη (20/4).

Σημειώνεται πως στην εμβληματική ταινία τρόμου του 1980, ακούγεται μία από τις πιο διάσημες ατάκες του παγκόσμιου σινεμά: «Here’s Johnny!» που ακούγεται να λέει ο Τζακ Νίκολσον αφού έχει σπάσει την πόρτα του μπάνιου για να επιτεθεί στην Σέλεϊ Ντιβάλ εν μέσω ενός ψυχωσικού επεισοδίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gottahaverockandroll (@gottahaverockandroll)

Το τσεκούρι από την ταινία θα βγει προς πώληση μέσω του οίκου δημοπρασιών Gotta Have Rock and Roll με τον ίδιο τον οίκο να διαβεβαιώνει πως το prop της ταινίας είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να αγγίξει την τιμή τουλάχιστον των 100.000 δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;